IGA Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 1 duży kurczak 3 jajka 2 ząbki czosnku 1 bułka sól, pieprz Kurczaka obrać ze skóry, oddzielić mięso od kości. Zmielić 2x mięso, namoczoną bułkę i czosnek. Dodać jajka i przyprawy. Wszystko razem bobrze wymieszać, uformować rulon, zawinąć w skórę, następnie w folię i w bawełnianą ścierkę. Końce mocno związać. włożyć do garnka z wodą i gotować ok. 1,5 godz. Dobrze wystudzić i dopiero wtedy wyjąć ze ściereczki i z foli. Nadaje się do chleba lub jako dodatek do sałatek. Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 zrobiłam ten pasztet jest przepyszny, mi wyszło pyszna wędlina drobiowa,pisze wędlina bo nadawała sie do krojenia a nie do smarowania na chlebku.Być moze tak własnie miało być, przepyszna drobiowa wędlinka . Cytuj
IGA Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Cieszę się, że zainteresował cię ten przepis. Rzeczywiście to bardziej wędlinka niż pasztet. Mnie też wychodzi tak, że da się kroić chociaż trochę się rozpada. Cytuj
Jolcia Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Wczoraj robiłam pasztet i przyznaję,że bardzo smaczny.Syn powiedział, że smakuje jak schabik. Ja robiłam też kurczaka w podobny sposób. Obierałam go z kości w całości,przyprawiałam ,rolowałam,zawijałam w gazę i do wody.Też bardzo smaczny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi