łolga Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Szybkie , smaczne i ładnie się prezentują na talerzu :P SKŁADNIKI: - 2 filety z kurczaka - jajko - mąka - pęczek koperku ( lub pietruszki jak ktoś woli, jednak moim zdaniem koperek pasuje jak ulal do drobiu) - olej do smarzenia - jarzynka - piepsz - sól - opcjonalnie 2 średnie cebule SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety rozbijamy bardzo cienko, nacieramy jarzynką, pieprzem i odrobinką soli ( trzeba pamiętać ,że jarzynka jest słona) ,kroimy drobniutko koperek ( ew. pietruszkę) i obkładamy nim grubo jedną stronę każdego "sznycelka". Zawijamy w ruloniki i spinamy wykałaczkami. Każdy rulonik moczymy w rozkłuconym ,lekko osolonym jajku i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju. Można też podsmarzyć z pokrojoną w piórka cebulą , pod koniec podlewająć wodą aby ruloniki poddusiły się w sosie własnym. Przed wyłożeniem na talerz usuwamy wykałaczki i każdy rulonik przekrawamy ukośnie na pół. Można je podawać z ziemniakami lub z ryżem jeśli jest sos. Surówka wg. uznania :D Czekam na wasze opinie i życzę smacznego! :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.