halina mlodzieniak Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 BISZKOPT 5 JAJ 1 SZKL CUKRU 1 SZKL MĄKI 2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ 2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA MASA SEROWA 60 DKG SERA 3 KROTNIE MIELONEGO 1/2 KOSTKI TLUSZCZU 1 SZKL CUKRU 1 BUDYN SMIETANKOWY 1 JAJKO 1 CUKIER WANILOWY WYKONANIE TLUSZCZ Z CUKREM ROZGRZAC I DODAC ZMIELONY SER, CALY CZAS MIESZAJAC. DODAC BUDYN I CALE JAJKO.WSZYSTKO DOKLADNIE MIESZAC I OGRZEWAC NA OGNIU , DOPROWADZIC DO LEKKIEGO WRZENIA. WYKONANIE BISZKOPTU BIALKA UBIC ZE SZCZYPTĄ SOLI, DODAC CUKIER,NASTEONIE ŻÓŁTKA . DO TEGO WSYPAC PRZESIANE SYPKIE PRODUKTY I WYMIESZAC ŁYZKĄ, WLEWAMY DO SREDNIEJ TORTOWNICY I PIECZEMY OKOLO 30 MIN BISZKOPT PRZEKROIC NA POL I WYLAC GORACA MASE SEROWA I PRZYKRYC DRUGA CZESCIA PISZKOPTU.WIERZ POSYPAC CUKREM PUDREM I ODSTAWIC DO OSTYGNIECIA. NIEBO W GĘBIE.CIASTO BARDZP DELIKATNE ROZPLYWA SIE W USTACH. SMACZNEGO Cytuj
Jolanta Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Przepraszam a kto postawil tu 5!!! :P Nie widze opinii.Nie twierdze ze ciasto jest niedobre.Przepraszam :P Cytuj
gosia34 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Robię to ciasto od lat i jest bardzo dobre ,tylko ja jeszcze na wierzch układam gruszki lub brzoskwinie i zalewam galaretką poarańczową. :P) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 No prosze, mysle ze nastepnym razem tak zrobie .Dziekuje za dobra rade. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.