kondi Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Krem czekoladowy krem na chleb i do ciast Składniki • 150 g gorzkiej czekolady • 1 laska wanili (cukier waniliowy) • 2,5 dl kremówki ( 250 ml) • 1 łyżka cukru Etapy przygotowania 1. Kremówkę, cukier i laskę wanili (lub cukier waniliowy) podgrzej na kuchence i pomału dodawaj czekoladę, cały czas mieszaj masę, gdy masa się dobrze rozpuści, odstaw do ostudzenia, a potem dobrze schłodź w lodówce następnie ubij masę na puszystą pianę. Krem gotowy. Możesz dodać pokruszone migdały lub orzechy laskowe. Smacznego. Cytuj
ajaj Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A czy ten krem nadaje sie rowniez do przelozenia np. biszkoptu? Czy nie bedzie za zadki? Czy trzeby go przechowywac w lodowce? (ze wygledu na konsystencje) Nigdy jeszcze nie spotkalam sie z takim przygotowaniem kremu. Przepraszam Kondi za byc moze glupie pytania ale jak juz wspomnialam pierwszy raz spotkalam sie z takim kremem. Mam nadzieje ze smakuje wysmienicie. Jak tylko odpowiesz na moje pytania to sprobuje sie za niego zabrac. Pozdrawiam Ps. Oczywiscie juz go skopiowalam Cytuj
kondi Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Możesz przekładać biszkopt , robić desery smarować na chleb jak nutellą . jeżeli będzie za mocny w smaku ,za gorzki można dodać więcej kremówki , krem jest gęsty i dobrze jak się przechowuje w chłodnym miejscu bo przecież jest na kremówce . życzę smacznego . Cytuj
ajaj Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Dzieki Kondi. Mam nadzieje ze krem ten zasmakuje wszystkim w rodzinie. Wkrotce urodziny dziecka, bede miala wiec okazje wyprobowac go. Pozdrawiam Cytuj
ajaj Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Witaj Kondi. Krem wyszedl rewelacyjny. Na poczatku mialam obawy czy nie jest za zadki ale pozniej okazalo sie ze ma idealna konsystencje, zero grudek i smakuje wspaniale. Na dodatek bardzo latwo i szybko sie go robi. Jestem po wielkim wrazeniem. Na pewno bede robila go czesciej. Polecam wszystkim milosnikom czekolady. Wyprobojcie bo warto Cytuj
ajaj Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 A dzisiaj zrobilam jeszcze z biala czekolada. Przelozylam biszkopt Do ciemnej masy dalam orzechy a do bialej kokosy Mniamniusne. Cytuj
kondi Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 cieszę się że zasmakował krem ., pozdrawiam serdecznie .... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.