Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paprykowe łódkeczki z serem

6 niedużych czerwonych papryk

3 duże pomidory

1 mała cebula

1 ząbek czosnku

2 listki laurowe

2 łyżeczki białego octu winnego

kilka kropel sosu tabasco

sól, pieprz

400 g żółtego sera

3 jajka

6 łyżek mąki

5 łyżek oleju

Papryki ułożyć na blasze, piec 10 minut w temp. 180°C. Ostudzić, obrać, naciąć wzdłuż, usunąć nasiona. Papryki włożyć do miski, zalać 3 szklankami wody, dodać łyżkę soli i 2 łyżeczki octu winnego. Moczyć przez 20 minut, osączyć. Czosnek i cebulę obrać. Pomidory sparzyć, obrać, zmiksować z cebulą i czosnkiem. Łyżkę oleju rozgrzać w rondlu, wlać zmiksowane pomidory, dodać łyżeczkę soli, listki laurowe, pieprz i kilka kropel sosu tabasco do smaku. Gotować pod przykryciem 10 minut. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Żółtka rozmącić, dodać pianę, wymieszać. Żółty ser zetrzeć na tarce. Resztę oleju rozgrzać na patelni. Papryki panierować w mące i jajku. Smażyć z każdej strony, aż się zrumienią. Wyjąć, osaczyć na papierze kuchennym. Każdą paprykę wypełnić 1-2 łyżkami żółtego sera. Papryki włożyć do sosu pomidorowego, dusić jeszcze przez 5 minut

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.