Bahus Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Paprykowe łódkeczki z serem 6 niedużych czerwonych papryk 3 duże pomidory 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 listki laurowe 2 łyżeczki białego octu winnego kilka kropel sosu tabasco sól, pieprz 400 g żółtego sera 3 jajka 6 łyżek mąki 5 łyżek oleju Papryki ułożyć na blasze, piec 10 minut w temp. 180°C. Ostudzić, obrać, naciąć wzdłuż, usunąć nasiona. Papryki włożyć do miski, zalać 3 szklankami wody, dodać łyżkę soli i 2 łyżeczki octu winnego. Moczyć przez 20 minut, osączyć. Czosnek i cebulę obrać. Pomidory sparzyć, obrać, zmiksować z cebulą i czosnkiem. Łyżkę oleju rozgrzać w rondlu, wlać zmiksowane pomidory, dodać łyżeczkę soli, listki laurowe, pieprz i kilka kropel sosu tabasco do smaku. Gotować pod przykryciem 10 minut. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Żółtka rozmącić, dodać pianę, wymieszać. Żółty ser zetrzeć na tarce. Resztę oleju rozgrzać na patelni. Papryki panierować w mące i jajku. Smażyć z każdej strony, aż się zrumienią. Wyjąć, osaczyć na papierze kuchennym. Każdą paprykę wypełnić 1-2 łyżkami żółtego sera. Papryki włożyć do sosu pomidorowego, dusić jeszcze przez 5 minut Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.