Iwona01 Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 SKŁADNIKI: - 7-8 młodych ziemniaków - 1/2 główki młodej kapusty - 1/2 pęczka posiekanego koperku - posiekany sczypiorek - parę pokrojonych w półplasterki rzodkiewek - główka czosnku - trochę oliwy - sok z cytryny - sól,pieprz,cukier Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach,obrac i wystudzone pokroić w cienkie plasterki. Kapustę poszatkować.Do salaterki włożyć pokrojone ziemniaki,rzodkiewki,kapustę i zieleninę. Z oliwy,soku z cytryny i rozgniecionego czosnku utrzeć sos,doprawic go solą cukrem i pieprzem. Sosem polać sałatkę,wymieszać i schłodzić. Rewelacja, naprawdę polecam :P Cytuj
Basia K Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Wczoraj robiłam tą sałatkę,właśnie na grilla. Naprawdę polecam,bardzo dobra,taka wiosenna. Tylko,ja chyba zrobiłam za mało tego sosu,bo nie było go aż tak czuc.Następnym razem zrobię trochę więcej. Wydaje mi się,że również pasowałaby do obiadu w domu (połączenie ziemniaków i surówki),niekoniecznie przy grillu. Cytuj
Basia K Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dwa razy wkleiło mi się to samo :/ Cytuj
Iwona01 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Cieszę się Basiu,że sałatka smakowała :D Czosnku musi być sporo,bo musi go być czuć w tej sałatce.Właśnie to czosnek powoduje,że sałatka nie jest mdła i wyśmienicie pasuje do wszelkich mięsiw :razz: Pozdrawiam! Cytuj
agjol Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Wygląda to ciekawie. powiedz tylko czy tą sałatkę się miesza czy układa warstwami a sosem polewa się po wierzchu? Cytuj
Iwona01 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Po pokrojeniu, posiekaniu wszystkich składników i przełożeniu ich do salaterki wszystko mieszam doprawiam do smaku,polewam sosem i jeszcze raz dokładnie mieszam (to nie jest sałatka warstwowa). Pozdrawiam! :grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Dziś znów ja robiłam,jako dodatek do pieczonego schabu z mojego przepisu. Cytuj
Basia K Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Resztka,która mi została Cytuj
Iwona01 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Widzę Basiu, że sałatka Ci smakuje. Cieszy mnie to :) Jutro wybieram się na grilla i przygotowłam inną sałatkę według nowego przepisu. Właśnie się chłodzi w lodówce. Jeśli biesiadnikom będzie smakowała ( zrobiłam ją po raz pierwszy), to podam na nią przepis :D Pozdrawiam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi