Gość KiTTy Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Witam wszystkich :P Kupiłam ostatnio pianki Marshmallow, bo byłam pewna, że będę mogła zrobić z nimi jakieś ciasteczka lub ciasto, a tymczasem szukam i szukam w internecie i nic nie ma! :P Macie jakieś sprawdzone przepisy lub inne pomysły? Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Jedyna rzecz,jaka mi wpadła do głowy,to lukier plastyczny do tortów. Muszę poszukac przepisu,jeśli Cię to interesuje. Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 A to z internetu MARKIZY Z CZEKOLADĄ I PIANKĄ MARSHMALLOW trudność: łatwe Składniki 14 prostokątnych herbatników typu digestive 200 g masła 2/3 ubitej szklanki brązowego cukru 1/2 ubitej szklanki złocistego cukru 1/2 szklanki mleka 2% 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 i 1/4 szklanki pokruszonych herbatników typu digestive 2 i 1/2 szklanki czekolady deserowej, posiekanej 3 szklanki małych pianek marshmallow Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 175 st C i natłuścić kwadratową foremkę o boku 20 cm. Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia tak, żeby wystawał ponad dwie równoległe krawędzie foremki. Wyłożyć dno foremki herbatnikami, łamiąc je gdy trzeba. Stopić w rondlu masło, dodać cukier, mleko i ekstrakt waniliowy. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Zdjąć rondel z ognia, wsypać pokruszone herbatniki i wymieszać. Połową powstałej pasty polać herbatniki w foremce. Na wierzch wsypać 1/3 pianek marshmallow i rozłożyć je równomiernie. Posypać pianki 1/3 posiekanej czekolady. Przykryć wszystko kolejną warstwą herbatników. Powtórzyć powyższe czynności. Zapiekać przez 12 min, aż pianka na wierzchu delikatnie zbrązowieje. Całkowicie ostudzić przed pokrojeniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.