As76 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Jakiś czas temu podjęłam się wyszacia obrazu,który jest wyzwaniem mojego życia. Z różnych powodów do tej pory w zasadzie go nie mogłam wyszywać.Jednak od dwóch dni z ogromną radością wróciłam do igły i kanwy. Oto pierwsze 2 fragmenty .Pierwszy ciemny fragment to dolny lewy róg obrazu.Za drugi fragment uznaję prawy dolny róg obrazu. Celem końcowym będzie połączenie tych dwóch elementów ,by tworzyły cały dół i dopiero powolutku kolejnymi etapami mam zamiar przesuwać się ku górze,by ostatecznie obraz zakończyć prawym górnym rogiem. Wzór ,z którego robię obraz jest na 16 kartkach papieru A-4.Będę się starała wklejać na bieżąco kolejne w pełni ukończone fragmenty z każdej kartki ze wzorem. Cytuj
minia51 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Obraz piękny, wiem że dasz radę. Już podziwiałam obraz Matki Boskiej.Życzę wytrwałości, choć wiem że Ci jej nie brakuje. Pokazuj kolejne fragmenty. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Anetka, podziwiam Twoje zdolnosci a szczególnie zapała i wytrwałosć. Czekam na dalsze fragmenty. Cytuj
ewa11 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Bardzo ładny i pracochłonny obraz.Wiem co to znaczy,bo sama wyszywam choć teraz brakuje mi czasu .Pozdrawiam :D Cytuj
figiel Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 I ja dołączam do powyższych opini ...... bedę śledzić kolejne etapy Twojej pracy .Trzymam kciuki :D . Pozdrawiam . Cytuj
As76 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udało mi ukończyć pierwszy fragment.Brakujące puste miejsca , to po prostu brak koloru i niemożliwość wykonania w tym momencie danego fragmentu.Mulina już w drodze i wkrótce nic nie będzie brakowało. A tymczasem pierwszy cały kawałek wygląda tak: Cytuj
figiel Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Anetko kawał dobrej roboty :grin: , masz niesamowite tempo ! Jak się przygladam kanwie ,to nie widzę naszkicowanego wzoru ? ,czy liczysz kratki w poszczególnych kolorach ?....Jak dobrze zrozumiałam to zostało Ci jeszcze 15 takich fragmentów do wyszycia ? Cytuj
As76 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dokładnie tak. Jedyną pomocą w tym obrazie jest kratkownica 10 x x10 x x. Rozliczam wszystkie xxxx pojedyńczo i tak przenoszę wzór na kanwę. Bardzo cześto się zdarza ,że danego koloru jest 1 x bądź 2 xx.Trudno by więc było takie szczegóły umieszczać na kawnwie nadrukiem. Pozostało już mniej niż 15 ,bo wcześniej pokazywałam prawie już ukończony drugi róg.Niestety podczas zamawiania kolorów musiałam kilka pominąć i teraz mi brakuje.Lada moment powinny już zostać przesłane i wtedy zabiorę się do uzupełniania luk. Po uzupełnieniu tych szczegółów będę miała już zrobione 2 pierwsze krańcowe kawałki i zostanie tylko 14 części do zrobienia! Cytuj
viola32 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Uwielbialam kiedys robotki reczne ale wyszywanie mi nie wychodzilo nawet w szkole na zpt.Wiec tym bardziej jestem pelna podziwu.Jak duza to bedzie calosc?Chodzi mi o wymiary.Pozdrawiam serdecznie i zycze wiele samozaparcia w dazeniu do celu.:D Cytuj
As76 Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Obraz będzie miał ostatecznie rozmiar ok.58x80 cm.Robiony jest kanwie 55x10 czyli na odcinku 10 cm znajduje się 55 xxxx.Jeden x to 2.2 mm szer.i długości. Zamierzałam zrobić go w rok,ale chyba nie dam rady.Hihihi.Brak czasu mnie przerasta. Jednak coś tam przybywa i wkrótce pokaże Wam następny fragment. :D Cytuj
Justyna.K Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Widzę że powstaje kolejne dzieło :P będę kibicować fajnie tak oglądać co jakiś czas kolejne odsłony obrazu. Ile w nim jest kolorów ?jestem ciekawa :D Cytuj
As76 Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Justynko dzieło,nie dzieło,ale coś wyjdzie. W tym momencie jest ustawiony na 75 kolorów.Rozszeżyłam sobie gamę co prawda na 85 ,ale wszedł mi wtedy dośc mocny zielony na twarz i zrezygnowałam. Wróciłam do wersji podstawowej. Cytuj
As76 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Kolejna częśc wzoru jest zrobiona. Obecnie dolny lewy róg obrazu wygląda tak Cytuj
As76 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jezus,ale tym razem inny. Zrobiłam tę pamiątkę w 4 dni dla znajomych na ślub. Myślę,że im się spodoba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi