Gość majeczka_pl Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Biszkopt: 5 jaj 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki wody Biszkopt kakaowy z tych samych składników tylko odejmuję 4 łyżki mąki i dodaję 4 łyżki kakao. Masa z przepisu, który znalazłam na forum. Masa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 1,5 kostki margaryny Kasi 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru 3/4 szklanki wody 1 łyżka mąki 5 żółtek Wodę z brzoskwiń zagotować, do gotującej dodać rozrobione w wodzie 2 budynie, cukier, mąkę i żółtka - zagotować. Gdy ostygnie utrzeć z masłem i dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tort nasączałam wodą z kwaskiem cytrynowym i cukrem. Pierwsza warstwa posmarowana dżemem z czarnych porzeczek, przeciśniętym przez sitko. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Bardzo aptyczny torcik. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi