Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łabędzi puch

Biszkopt składniki:

6 jaj

1 szk. cukru

1 szk. mąki

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka octu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Z tego upiec biszkopt, po ostudzeniu przekroić na dwie części.

Masa

2 szk. mleka zimnego

2 bułki kajzerki

Namoczyć bułki aż wsiąknie całe mleko.

1 szk. mleka , 1/2 szk. cukru zagotować dodać namoczoną bułkę i gotować jeszcze 5 min. zostawić do wystygnięcia

1 kost. masła zmiksować dodać wystudzoną bułkę sok z cytryny, dowolny aromat wszystko razem połączyć.

Smażone wiórki kokosowe

10 dkg.wiórek kokosowych

1/4 kost. margaryny

2 łyżki cukru

Wszystko podsmażyć na patelni cały czas mieszając ostudzić

Dodatki

dżem z czarnej porzeczki

pącz do nasączenia

Przełożenie placka

Jedną część biszkoptu nasączyć , na to posmarować dżemem na dżem 2/3 masy drugą część biszkoptu nasączyć potem resztę masy na masę wiórki usmażone.

Smacznego

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Mam ten przepis od dawna nie byłam przekonana co do tego kremu, aż niedawno znajoma powiedziała że robi to ciasto i wszystkim bardzo smakuje i spróbowałam, naprawdę warto . Wstawię fotkę ale póżniej bo sama nie potrafię. Pozdrawiam

Opublikowano

Pączuszku wstaw koniecznie te fotki czekamy z niecierpliwością-ciasto jest bardzo ciekawe. :D

Opublikowano

Paczuszku bardzo inspirujacy ten przepis tylko mam pytanko :razz: .Czy ta druga szklanka mleka jest do namoczenia bulek i czy to sa te male bulki kajzerki bo ja niestety mieszkam zagranica i tu sa podobne buleczki i czy maga byc swieze czy ususzone?Pozdrawiam :D .

Jolanta

Opublikowano

Bułki moczymy w dwóch szklankach mleka a trzecią szklankę mleka gotujemy z cukrem. Bułki to nie koniecznie kajzerki, można namoczyć 2 średniej wielkości bułki i na pewno będzie dobrze. Bułki daję świeże.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciasto godne polecenia! Nawet nie sadzilam ze bulki moga nadac taki fajny samak masie.Ale nie zrobilam do konca w\g przepisu poniewaz moj maz nie lubi kokosu wiec polalam ciasto polewa czekoladowa.

Opublikowano

Byłam pełna obaw co do tego ciasta,ale po degustacji wszystkie się rozwiały.To ciacho to poprostu rewelacja ,wszyscy sa nim zachwyceni.Dzięki za super przepis :grin:)

Opublikowano

To ciasto jest wspaniałe, ja tylko jak zwykle troche zmieniłam i zamiast dżemu dodałam pokrojone truskawki i zalałam tęzejąca galaretką. Ale masa jest przepyszna, budyniowa nie podskoczy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.