Pączuszek Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Łabędzi puch Biszkopt składniki: 6 jaj 1 szk. cukru 1 szk. mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z tego upiec biszkopt, po ostudzeniu przekroić na dwie części. Masa 2 szk. mleka zimnego 2 bułki kajzerki Namoczyć bułki aż wsiąknie całe mleko. 1 szk. mleka , 1/2 szk. cukru zagotować dodać namoczoną bułkę i gotować jeszcze 5 min. zostawić do wystygnięcia 1 kost. masła zmiksować dodać wystudzoną bułkę sok z cytryny, dowolny aromat wszystko razem połączyć. Smażone wiórki kokosowe 10 dkg.wiórek kokosowych 1/4 kost. margaryny 2 łyżki cukru Wszystko podsmażyć na patelni cały czas mieszając ostudzić Dodatki dżem z czarnej porzeczki pącz do nasączenia Przełożenie placka Jedną część biszkoptu nasączyć , na to posmarować dżemem na dżem 2/3 masy drugą część biszkoptu nasączyć potem resztę masy na masę wiórki usmażone. Smacznego [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
andy8 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Ach jak jestem ciekawa jak ta bułka kajzerka smakuje w tej masie :D Cytuj
Gabi_B Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Jadłam coś takiego niedawno - baaaaardzo dobre!!!! Zupełnie nie czuc bułki, a masa jest bardzo delikatna i pyszna. Przydałoby sie zdjęcie... Cytuj
apsik Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Ja także jadłam takie ciacho u siostry,krem był bardzo dobry-oryginalny i delikatny jak napisała Gabi. Muszę sama się skusić.... Cytuj
Pączuszek Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Mam ten przepis od dawna nie byłam przekonana co do tego kremu, aż niedawno znajoma powiedziała że robi to ciasto i wszystkim bardzo smakuje i spróbowałam, naprawdę warto . Wstawię fotkę ale póżniej bo sama nie potrafię. Pozdrawiam Cytuj
EWA1992 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 A może tak by dać foto owego ciasta? Cytuj
andy8 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Pączuszku wstaw koniecznie te fotki czekamy z niecierpliwością-ciasto jest bardzo ciekawe. :D Cytuj
Jolanta Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Paczuszku bardzo inspirujacy ten przepis tylko mam pytanko :razz: .Czy ta druga szklanka mleka jest do namoczenia bulek i czy to sa te male bulki kajzerki bo ja niestety mieszkam zagranica i tu sa podobne buleczki i czy maga byc swieze czy ususzone?Pozdrawiam :D . Jolanta Cytuj
Pączuszek Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Bułki moczymy w dwóch szklankach mleka a trzecią szklankę mleka gotujemy z cukrem. Bułki to nie koniecznie kajzerki, można namoczyć 2 średniej wielkości bułki i na pewno będzie dobrze. Bułki daję świeże. Cytuj
Jolanta Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ciasto godne polecenia! Nawet nie sadzilam ze bulki moga nadac taki fajny samak masie.Ale nie zrobilam do konca w\g przepisu poniewaz moj maz nie lubi kokosu wiec polalam ciasto polewa czekoladowa. Cytuj
gosia34 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Byłam pełna obaw co do tego ciasta,ale po degustacji wszystkie się rozwiały.To ciacho to poprostu rewelacja ,wszyscy sa nim zachwyceni.Dzięki za super przepis :grin:) Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Gosia dawaj zdjęcie bo bardzo chcemy to ciasto zobaczyć :grin: Cytuj
Gość grażyna Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 To ciasto jest wspaniałe, ja tylko jak zwykle troche zmieniłam i zamiast dżemu dodałam pokrojone truskawki i zalałam tęzejąca galaretką. Ale masa jest przepyszna, budyniowa nie podskoczy. Cytuj
andy8 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 I pomyśleć że w masie są bułki-piękne ciasto Pączuszku :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.