kondi Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Zapiekanka Warzywna Składniki • dowolne warzywa (ugotowane na pół twardo i pokorojone na jednakowe kęsy ) przykładowo : fasolka szparagowa ,marchewka ,kalafior , brokuły . • 3 łyzki mąki • 1 szklaka wywaru z warzyw lub mleko • 3 łyżki masła • 3 żółtka Etapy przygotowania 1. Wywar i masło rozpuścić do zagotowania, nastepnie dodajemy mąke i energicznie mieszamy (zaparzamy ciasto) - odstawiamy z ognia dodajemy żółtka jaj i mieszamy, w osobnej misce ubijamy piane z białek, dodajemy do masy i przyprawiamy solą i pieprzem, rozkładamy mase na warzywa i pieczemy w piekarniku ok 30 min w temp: 220 stopni C Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.