kondi Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Polędwica z melonem kotlety w sosie kokosowo-curry Składniki • 2 kotlety (np.schab, polędwica) • sól, pieprz, 1 łyżeczka curry, • 1 łyżeczka oleju • 100ml bulionu • 1 łyżeczka mąki (ziemniaczanej lub zwykła) • 100 ml mleczka kokosowego (puszka) • 100 g małego groszku w łupinkach (może być fasolka) • 1-2 łyżeczki soku z cytryny, • pół melona (miodowy/żółty) • 1 łyżeczka cukru Etapy przygotowania 1. SAŁATKA: pokroić melon ,wymieszać z cukrem,skropić cytryną i wstawić do lodówki do schłodzenia. 2. kotlety przypraw solą i pieprzem , olej podgrzej dobrze na patelni i smaz kotlety po 1 min na strone ,zdejmij kotlety z patelni wsyp karry i troszke podpiecz na patelni dolej bulion,mąke wymieszaj z mlekiem kokosowym i dodaj do bulionu i tak niech sie pogotuje ze 2 min dodaj fasolke wrzuc do tego kotlety i niech sie podusi to razem z 2 min .Dopraw sos sola ,pieprzem i cytryna do smaku .Potrawe podajemy z makaronem cienkim najlepiej chińskim lub z ryżem .do tego sałatka z melona ,miód malinka ,smacznego Cytuj
kondi Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 dzisiaj zrobiłam to danie na obiad . Pychotka dodaje fotke , uwielbiam połączenie karry z mleczkiem kokosowym . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.