pozioma Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jeszcze wczoraj upiekłam szarlotkę, bo znajomi mają "wysyp" jabłek i nie ma coz tym wszystkim robić,ale teraz przystopuję, bo kg przybywa:D Cytuj
apsik Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Bardzo się cieszę Poziomo,że ciasto wyszło pomimo tylu wątpliwości...odpowiadam dopiero teraz i przepraszam że to trwało tak długo. Pytałaś o cukier waniliowy -oczywiście cały .....amoniak dodaję bo on sprawia że ciacho jest jednocześnie kruche i bardzo pulchne....jeżeli chodzi o cukier to do ciasta daję 3/4 szlanki cukru pudru a póżniej do piany 1 szklankę zwykłego.....a budyń na 3/4 litra mleka -chodziło mi że ma być taki większy i wsypujemy go do ubitej piany. Ja także piekłam go w sobotę i do piany tym razem dałam 2 łyżki kisielu truskawkowego-jest to przepis na większą blaszkę i wychodzi dość wysoki. A to mój ostatni wypiek.... Cytuj
pozioma Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wspaniały :-) tylko pianka jest różowa? why? ale nabrałam ochoty na pleśniaka skubańca:D Cytuj
mart Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Różowy kolor jest po dodaniu kisielu truskawkowego do piany przeciez apsik to wyjasnila wyżej Cytuj
apsik Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mój niedzielny skubaniec-a raczej jego koniec................. ;) polecam. Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 U mnie na to ciasto mówimy kruszawiec i najczęściej pieczemy z wisienkami. Ja wczoraj upiekłam właśnie z wiśniami, a do piany dodałam wiórki kokosowe dla urozmaicenia 🙂 Ciasto pyszne, a największą jego zaletą jest krótki czas przygotowania. Dla mnie rewelacja 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Mmm... wygląda bardzo apetycznie, gratuluję udanego wypieku :D Ja uwielbiam ciasta z wisienkami i wszystko co zawiera wiśnie :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.