Skocz do zawartości

Super Dieta?!

Gość Julka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sotosowałam juz wiele diet , wiele herbatek, tabletek i jakos nie chudlam. Chociaż kiedyś jeszcze w LO stosowałam diete wysokobiałkowa i okazało się że są efekty które z biegiem czasu i z dodatkiem innych kalorii spowodowało powrót do wcześniejszego stanu :D . no cóż to nie było zbyt przyjemne. Na ty forum przeczytałam o środku Almased i zaczęłam się interesować tematem. Moja koleżanka (ok30lat) z Niemiec zgrubła ok.20kg po ciąży używająć proszek, stosując dietę i ćwicząc w kwietniu kiedy ja widziałam miała już 14kg mniej. Teraz już zrzuciła wszystko. Inna znajoma słysząc i widzac jej efekty sama zaczęła to stosować. Po okresie ok.2 tyg 5kg mniej to było zdumiewające . Treaz dostałam sama ten specyfik z Niemiec i sprawdzam go mój cel schudnąc 5-6kg i ytrzymać ta wagę do końca sierpnia (bo wtedy idę na ślub i chcę wejść do sukienki). Na chwile obecną ważę 64kg, mam 160cm wzrostu zobaczymy 3majcie kciuki :razz:

Opublikowano

Ja uważam, że stosując dietę MŻ i ćwicząc można schudnąć bez dodatkowych wspomagaczy, które nie są obojętne dla zdrowia. Moim skromnym zdaniem dobra woda mineralna z dodatkiem cytryny jest w odchudzaniu najlepszym środkiem wspomagającym :D Powodzenia i też trzymam kciuki :razz:

Opublikowano

A ja się dziwię,że tylko do sierpnia chcesz utrzymać niską wagę,a potem co? :D Ja rok temu schudłam około 5-7 kg,bez jakichkolwiek ćwiczeń.Bardzo ograniczyłam słodkości a wspomagałam się octem jabłkowym. Trzymam kciuki za utrzymanie niższej wagi!

Opublikowano

Popieram Basię ,co to za dieta tylko na kilka miesięcy.... Moim zdaniem najgorsze są słodyczei trudno naprawdę z nich zrezygnować,ja piekę dość dużo i staram się tego nie jeść -trzeba niestety ćwiczyć wole. Także nie stosuje żadnych diet cudownych,mam coprawda dość dużo ruchu bo mieszkam na wsi ,piję tylko zieloną herbatę bo czuję się po niej ogólnie dobrze i lekarka mi poleciła bo ciągle kiedyś bolał mnie żołodek. Teraz jest dużo lepiej z moim żołodkiem i pocieszające jest to,że założę sukienki te które nosiłam 15 lat temu.

Opublikowano

Jeśli zamierzasz schudnąć tylko 5-6 kg i lubisz jeść, to nie powinnaś używać żadnych środków wspomagających tego typu, bo takimi napojami (kiedyś był Slim Fast) apetytu (nie mylić z głodem) nie oszukasz. Nie wiem ile masz lat, ani jaki prowadzisz tryb życia, a także jak wyglądają twoje posiłki, o jakich porach jadasz, więc trudno jest coś doradzić... Powiem jednak, że już sama motywacja - wciśnięcia się w sukienkę - jest krótkofalowa i może przynieść efekt "jo-jo". Jeśli zamierzasz utrzymać ten efekt, to będzie potrzebne co innego, a nie Almased - preparat na bazie ziaren soi... Ponadto dieta wysokobiałkowa obciąża wątrobę i nerki, więc najpierw przydałoby się zrobić badania krwi i moczu, zanim zacznie się stosować takie ilości białka w diecie.