teresap Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Na początku napisze że bardzo Mie drażnią te reklamy i „płacenie za nasze przepisy ‘’– bez urazy A teraz przepis naprawdę super DO ROBOTY 2 zupki VIFON kurczak złoty łagodny - dobrze pokruszyć + przyprawy 1 duży ogórek - kostka 2 duże pomidory kostka 1 puszka kukurydzy :grin: WYMIESZAĆ DOBRZE I DODAĆ 2 łyżki majonezu - wymieszać , odstawić minimum 1/2 godz. ( żadnych przypraw ) No i efekt o smaku nie będę pisać bo liczę że sami opiszecie Cytuj
lilka Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Czy tego makaronu nie trzeba wcześniej zalać wodą żeby zmiekł, tylko on tak sam od tego wszystkiego ma zmięknąć? Cytuj
minia51 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 No, muszę przyznać, że na tę panienkę z telewizora Scarlet już nie mogę patrzeć, mdli mnie!!! Cytuj
teresap Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Czy tego makaronu nie trzeba wcześniej zalać wodą żeby zmiekł, tylko on tak sam od tego wszystkiego ma zmięknąć? Ja też się o to pytałam jak robiłam pierwszy raz Nie trzeba z ogórka i pomidora sok spowoduje że makaron napęcznieje i zmięknie Czekam na opinie i POZDRAWIAM Cytuj
campari Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 znam, robilam i jest dobra, a goscie wrecz niedowierzali, ze tam jest zupa hihi makaronu rzeczywiscie sie nie moczy, nie gotuje, koniecznie musi byc surowy Cytuj
lilka Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedzi, no to ide do sklepu zaopatrzyć się w odpowiednie składniki bo nabrałam ochoty na tą sałatkę tak smakowicie wygląda. Cytuj
lilka Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Sałatka bardzo dobra, szybko sie robi i szybko znika napewno jeszcze nie raz będe ją robiła. Dzięki za przepis i pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Bardzo się cieszę że sałatka smakuje POZDRAWIAM Cytuj
apsik Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sałatka moim gościom bardzo smakowała i jest błyskawiczna w przygotowaniu,dzięki Teresko za przepis. Cytuj
zuziorek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 błyskawiczna i nie za droga, ale podobno pomidor plus świezy ogórek to złe połączenie w sałatkach....ale to nic juz kolejne nowe danie na zbliżającą się imprezkę Cytuj
teresap Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 ELU - bardzo się cieszę że nie zawiodłam i sałatka smakowała - dzięki lilka -ta sałatka zaprzecza teoria że pomidor z ogórkiem zła kompozycja ,mam nadzieje że sama się przekonasz , bo dzieci ją uwielbiają . Czekam POZDRAWIAM Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Teresko kolejna potrawa,którą robiłam z Twojego przepisu okazała się pysznością...ta sałatka zginęła pierwsza ze stołu...bardzo wszystkim smakowała :grin: Dziękuję za przepis super i stawiam 5 :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Daruniu zawstydzasz mie, ale bardzo się cieszę że smakowało GORĄCO POZDRAWIAM Cytuj
Christina Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 błyskawiczna i nie za droga, ale podobno pomidor plus świezy ogórek to złe połączenie w sałatkach....ale to nic juz kolejne nowe danie na zbliżającą się imprezkę Połączenie pomidora i ogórka (świeżego) w sałatkach to dobra kompozycja smakowa. Jednak jest pewien haczyk... Ogórek świeży, połączony z pomidorem - staje się witaminowym agresorem ;) hahaha :) ale mi się zrymowało :D Dokładnie chodzi o to, że ogórek "zabija" witaminę C w pomidorze - podobno całkowicie... więc jeśli nam nie zależy na witaminach, a jedynie na dobrym smaku, to nie musimy obawiać się łączenia świeżego ogórka z pomidorem. Jeśli chcemy zjeść zdrowszą sałatkę, proponuję dodać ogórki małosolne - według mnie, sałatka będzie także pyszna, chociaż nieco inna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi