klaudus69 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 witam, dzis rano zobaczylam ten przepis i wszystkie fotki wypieku, wiec nie moglam postapic inaczej jak tylko upiec to cudo :?: zrobilam z podwojnej porcji, ale nie zwiekszalam ilosci cukru, dodalam banany i zamrozone truskawki :razz: wyszlo genialne w smaku i jakie proste w przyrzadzeniu!! dziekuje bardzo, to ciasto na pewno bedzie czesto goscic na moim stole, mimo mojej diety :) pozdrawiam ;) Cytuj
jol@ Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Błyskawiczne ciasto pod każdym względem (przygotowanie, konsumpcja) :?: :razz: ;) . Dziękuję Autorce za super przepis i polecam wszystkim !!! Cytuj
adrijah Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 a można zrobić to ciasto z gruszkami? :> Cytuj
viola32 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Do tego ciasta pasuja chyba wszystkie owoce...Z gruszkami tez bedzie dobre :?: Cytuj
annu Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Wczoraj upieklam z brzoskwiniami, bo spodziewamy sie dzisiaj gosci. Niestety nie doczekalo :grin: Dzis juz sie piecze nowe. Tym razem z malinami :) Szybkie, latwe i pyszne. Bedzie czesto goscic na moim stole. Dzieki za przepis. Cytuj
łolga Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Nieskromnie przypomnę przepis jako,że sezon w pełni !!! :mrgreen: :-D :) Na mnie właśnie czeka 2 kilo wiśni więc ciacho znowu zagości na stole :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 łolga, a gdyby na wierzchu posypać ciasto kruszonką? Próbowałaś tak kiedyś? Chciałabym upiec to ciasto bo mam jeszcze sporo zamrożonych jagód ale moja rodzinka lubi jak w cieście jest coś kruchego , więc zastanawiam się czy z kruszonką będzie ok. Pozdrowienia :sad: Cytuj
basga Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Zrobiłam...już nie ma! :mrgreen: Dodałam tylko jedno jabłko bo więcej nie miałam a...już mi się chciało i posypałam orzechami włoskimi-pycha-wszyscy jeszcze ciepłe jedli. Cytuj
Gość Jaacqeline Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Pierwsze ciasto ktore idealnie mi wyszlo,a w dodatku jak łatwo się je robi.SUPER! ja robilam z jabłkami i śliwkami :wink: Cytuj
zdzicho01 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Prostota wykonania tego ciasta skusiła mnie do zrobienia pierwszy raz w życiu własnoręcznie ciasta. Do przepisu dodałem trochę więcej mąki oraz jedno jajko i 2 łyżki oleju więcej. Zamiast olejku aromatycznego dodałem odrobinę soku z grapefruita.. Całość uzupełniłem soczystymi słodkimi jabłkami. W temperaturze 160 stopni ciasto piekłem ponad godzinę. Efekt jaki wyszedł wprawił mnie w radość. Na wierzchu zrobiła się chrupiąca skórka a w środku smaczne i słodkie ciasto z jabłkami (może trochę za bardzo słodkie). Cytuj
sensei Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Cześć wszystkim, Jestem tutaj kompletnie nowy. Wczoraj szukałem jakiegoś przepisu, żeby zaskoczyć czymś swoją kobietę i znalazłem się tutaj. Muszę przyznać, że dla kogoś kto nie ma pojęcia o pieczeniu ciast :) to wyzwanie okazało się czymś co można pokonać! Udało się, wyszło pyszne i wieczór był bardzo udany :):):):):):):):):). Na pewno będę wpadać tutaj częściej! Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witaj na forum :) Gratuluję, jak na pierwszy wypiek to spisałeś się bardzo dobrze, ciasto się udało i wygląda bardzo apetycznie, aż zjadłoby się kawałeczek :mrgreen: Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków :) Ps. widzę, że ostatnio to ciasto cieszy się powodzeniem u Panów, super :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.