teresap Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Pempuchy bardzo lubimy są szybkie i liczę że wam też będą smakować 40 dag mąki 1/2 mleka 1/2 wody 2 jajka 1/4 drożdży 2 łyżki margaryny - rozpuścić 1 łyżka płaska cukru Soli szczyptę Mleka , woda + cukier+ sól + drożdże = mix + mąka i zostawić do wyrośnięcia , jak mąka popęka czyli podrośnie dodać jajka i margarynę i wyrobić dobrze łyżką Zostawić do wyrośnięcia Jak wyrośnie maczać łyżke w wodzie i nakładać na garnek z gotującą się wodą i naciągniętą ścierką , przykryć i około 10 mni (zależy od wielkości) - zdjąć i nakładać następne Polać koktajlem Ja robie pojemnik mrożonych truskawek zasypuje 1-2 łyżki cukru , 1 łyżka cukru waniliowego trochę śmietany lub mleka jak kto woli i ile chce tu zależy od gęstości ŻYCZĘ SMACZNEGO I CZEKAM NA OPINIE Cytuj
campari Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 polac koktajlem, a u nas podaje sie "pyzy" z sosem miesnym :grin: Cytuj
basga Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ja czasem kupuję gotowe i trzymam w lodówce bo czasem trzeba zrobić "szybki obiad" i wtedy polewam...dżemem wymieszanym ze śmietana lub jogurtem. Cytuj
apsik Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ja bardzo lubię pampuchy z masełkiem przetopionym z bułeczką i cukrem......pychaaaaaa. Cytuj
teresap Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam Was moje miłe Panie. Ośmielę się powiedzieć że można je robić i smażoną kiełbaską ,śmietaną , dżemem, masełkiem , sosami różnymi i jeszcze z wieloma innymi rzeczami i dobrze bo się nie znudzą , a każdy może zjeść z tym z czym najbardziej lubi . Ważne żeby nam smakowały Pozdrawiam i życzę smacznego Cytuj
ewa11 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 A ja robie z kisilem i jagodami mniammm :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 tz. jak??? Bo takich nie jadłam !!! Cytuj
basga Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 No proszę...ile superaśnych pomysłów...aż zgłodniałam!Ale ten kisiel brzmi interesująco... :grin: Cytuj
ewa11 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 np. 3 kisile, 8szkl.wody 1mały słoiczek jagód (w czesniej były zasypane cukrem) robie na zime Gotujemy kisiel ( nie może być rzadki ani gęsty )dodać słoiczek jagód i wymieszać (nie gotujemy) Jeżeli będzie za gęsty to dodać przegotowaną wode,a jeżeli będzie za mało słodki to dodać cukier to już według własnych potrzeb. Kisiel zimny i gorące pampuchy .SMACZNEGO :grin: Ale teraz jestem głodna :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ewuniu po prostu dzięki :grin: !!! Cytuj
ewa11 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Może kiedyś się skusisz i zrobisz z kisielkiem.Jestem ciekawa czy będzie Ci smakowało? Pozdrawiam :grin: Cytuj
ewa11 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zapomniałam dodać kisiel truskawkowy lub żurawinowy :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Napewno się skuszę i dam znać POZDRAWIAM Cytuj
ewa11 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 To moje pampuchy i kisiel :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi