Dorotaxx Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 1 białko ok. pół kilo przesianego cukru pudru pół łyzeczki octu spirytusowego Jajko wsadzić na kilka sekund do wrzątku oddzielic białko od żółtka białko delikatnie rozmącić koncówką od miksera wlać pół łyzeczki octu dosypywć przesiany cukier puder mieszając koncówka od miksera dosypać tyle cukru aby glazura była gęsta Z papieru zrobić rożek z malutką dziurką wlać glazure do rożka i ozdobić tort Jeśli coś nam nie wyjdzie należy poczekać aż glazura zrobi się twarda i delikatnie zdjać wzorek za pomocą wykałaczki . Glazure mozna dowolnie barwić najlepiej barwnikami w proszku lub w paście Cytuj
dietka Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Mam pytanie: czy tą glazurą można robić takie ozdoby jak róże, liście itp.? Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Dietko szpryc glazure uzywa sie zaczej do robienia wzorków na torcie. Pozdrawiam Cytuj
kasiek88 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 taaak... róże i listki można zrobić z masy marshmallows ze zwykłych pianek.Ostatnio się tak bawiłam i nawet mi to powychodziło. Masa jest jak plastelina. Cytuj
kofik Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Pytanko czy to ucierac mikserem? czy trzepaczką? Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 taaak... róże i listki można zrobić z masy marshmallows ze zwykłych pianek.Ostatnio się tak bawiłam i nawet mi to powychodziło. Masa jest jak plastelina. Zrób kiedys róże ze sztucznego marcepanu. Jest o niebo lepszy od tej masy z pianek. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Pytanko czy to ucierac mikserem? czy trzepaczką? Ja zawsze ucieram trzepaczką ale mozna to zrobic mikserem Cytuj
Gość Ania-dg Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Wzorki są naprawdę piękne. Czy można je zrobić na masie budyniowej? Pozdrawiam Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Wzorki są naprawdę piękne. Czy można je zrobić na masie budyniowej? Pozdrawiam szczerze mówiąc nigdy tak nie robiłam ale myślę ,że nie bedzie problemów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi