ina12 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ciasto 6 jajek kostka palmy szklanka cukru 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe na 1/2 l mleka 1 litr mleka kilogram truskawek Utrzeć 6 żółtek z miękką margaryną i szklanką cukru, dodać 2,5 szklanki mąki przesianej i wymieszanej z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać pianę z białek. Ucierałam wszystko w robocie. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na ciasto ułożyć pokrojone owoce, na owoce wlać ugotowany budyń, na gorący budyń położyć pozostałe ciasto. Piec około 45 min. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 30 cm. przez 45 min. Moja uwaga, truskawki pokroiłam w plastry, radzę w większe kawałki. Przepis posiadam z " Ciasta na stół." Cytuj
margheritac Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 witam, ja to ciasto robilam zawsze z jablkami i jest swietne. Przede wszystkim dla milosnikow budyniu. Polecam. Cytuj
apsik Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Halinko napewno musi być smaczne...bo z jabłuszkami było bardzo dobre. Fajnie ,że wróciłaś z nowym ciastem,pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Cytuj
andy8 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Halinko bardzo się cieszymy że jesteś znowu z nami ciasto pysznie się prezentuje-pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.