Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Pene z duszoną marchewką 350 g makaronu penne, sól, 1 łyżka oleju, 6 średnich marchewek, 2 sardele, 80 g masła, czarny pieprz, 1/2 pęczka pietruszki. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. Marchewki starannie obrać, umyć i pokroić w słupki lub cienkie krążki. Sardele opłukać pod bieżąc zimną wodą. Osączyć. Następnie drobno posiekać. Pokrojoną marchew dusić 5 minut na gorącym maśle, stale miesząc. Dodać rybę. wymieszać i obficie posypać świeżo zmielonym pieprzem. Pietruszkę umyć i osuszyć. Listki oderwać od łodyżek i posiekać. 1/2 porcji natki dodać do marchewki i delikatnie wymieszać. Makaron odcedzić, nie osączać, tylko od razu dodać do marchwi i dokładnie wymieszać. Przed podaniem potrawę posypać pozostałą porcją pietruszki. Cytuj
wrotka85 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 ja jeszcze dodaję do tego mielone mięsko - pycha! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.