Basia K Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Też z internetu..... Potrzebujemy: - schab pokrojony w plastry, - żółty serek w plasterkach w takiej samej ilości jak kotlety (sztuki, nie wagowo :grin:), - cebula pokrojona w cienkie plasterki powiedzmy na 6 kotletów 2 cebule średniej wiekości, - majonez, - sól, pieprz. Kotlety rozbijamy, traktujemy solą i pieprzem, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster mięsa pokrywamy cebulką, na niej układamy po plasterku sera, na to znowu cebulka i miziamy po wierzchu majonezem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z włączonym termoobiegiem. Pieczemy aż będzie rumiane na wierzchu. Cytuj
Basia K Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Robiłam na niedzielny obiad,ale z karczku. Cytuj
ajaj Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Hej dziewczyny. Jedno pytanko. A z czym to podajecie? frytki,kartofle? Czy moze wytworzy sie z tego jakis sosik np. do ryzu lub makaronu? Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 ajaj Ja w niedzielę robiłam do tego ziemniaczki z koperkiem.Podczas pieczenia wytapia się tłuszczyk (nie smarowac niczym blaszki,bo będzie tonęło w tłuszczu),którym je okrasiłam. Dziś robiłam do tego sałatkę z przepisu Iwonki.Super pasowała. Wzbogaciłam trochę ten mój przepis,dodając na mięso startą marchewkę,pokrojone pieczarki (wszystko surowe) i dopiero potem majonez i ser.Pyyyszne Cytuj
ajaj Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Dziekuje Ci Basiu Ja podalam to miesko ze swiezym chlebem i sorowka z pekinskiej. Mojemu mezowi po 10 godz. pracy bardzo smakowalo. On ogolnie uwielbia zapiekany ser. A tego nie pozalowalam. Jak dla mnie to za slabo doprawilam i za duzo soku mi puscilo. Ale to moj blad. Teraz juz wiem jak to ma wygladac i nastepnym razem bedzie IDEALNE Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.