Basia K Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wymyśliłam sobie,że na te urodziny męża(o których non stop marudzę) zamiast wędlin upiekę mięsa,różne-boczek,schab,karczek.Potem pokroję w plasterki. Dawno tego nie robiłam i zastanawiam się,jak je piec... ? Owinięte w folii? W rękawie? Czy bez niczego-w brytfannie-z pokrywką czy bez ? Jak najlepiej je piec,by były smaczne i soczyste? Cytuj
iwona30 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Myślę że najbardziej soczyste będzie pieczone w rękawie. Możesz kupić marynatę staropolską i zamarynować mięsko przez całą noc a później upiec w rękawie. Basiu koniecznie daj znać jak ci wyszło mięsko. Pozdrawiam a twojemu mężowi życzę wszystkiego najlepszego. Udanej zabawy. Cytuj
campari Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 polecam karkowke pieczona na soli, wysmarowana musztarda, posypana ziolami np. prowansalskimi... latwe i praktycznie samo sie robi... przepis podawalam gdzies tu na forum :grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Iwonko,dziekuję i również Cię pozdrawiam :grin: Campari,słyszałam wiele opinii o tym pieczeniu mięsa na soli.Chyba spróbuję.Mięso tak upieczone naprawdę jest takie kruche a soczyste? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.