Emiś :* Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Składniki: - 3 zupki chińskie (łagodne czy pikantne, kwestia smaku) - ogórki konserwowe (osobiscie kupuje słoik 0,5l i zuzywam wszystkie) - puszka kukurydzy (You know ku-ku-ry-dza, senior? :grin: ) - 2 czerwone papryki świeże - kapusta pekińska - ok. 20 dag szynki - majonez Wykonanie: Szynkę, paprykę, ogórki pokroić w kostkę i dodać do wcześniej posiekanej i posolonej kapusty pekińskiej. Dodać odcedzoną kukurydzę. Kwestia makaronu, są różne szkoły - namaczać, nie namaczać... Ja osobiscie kurszę makaron z 3 paczuszek i zalewam je około 0,5l wody, na kilka chwil. To powoduje ze staje sie troche miększy. Dalej rozmiękczają go warzywa. Kwestia doprawienia - sól pieprz do smaku. Sama pieprz czarny zastępuję ziołowym (mam do niego słabość :grin: ). Ponadto dodaję do sałatki jedną przyprawę z zupki, ale tylko jedną. Całość wymieszać z majonezem. SMACZNEGO! :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.