Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pilnie na poniedziałek potrzebuje tego przepisu... Flambiruje banany i nawet nieźle mi to idzie. Ale chciałabym jeszcze fajczyć naleśniki. Jakiego używać alkocholu? Ja testowałam już wiele rodzaji ale albo się zapali i zgaśnie albo ma smak wódki taki bardzo mocny. Palenie się zależy od procentowości?

A więc prosze o konkretny przepis...

Pozdrawiam i dzięki Menia :D

Opublikowano

Pali się nie alkohol ale tak na prawdę jego pary a więc musi byc podgrzany jeżeli będzie w nim dużo wody a lało % to pozostanie mokry smak a nie będzie efektu. Ja używam spirytusu lub whiski. Poleca się nalać trunku do nabierki podgrzewać nad palnikiem potem lekko przechylić aby zawartość sie zapaliła i wylać palącą cię zawartość na naleśniki. no oczywiście najlepiej przy zgaszonym świetle.

Opublikowano

Mam dużą żaroodporną kwadratową miskę układam złożona na świartki naleśniki przełożone musem jakbłowym lub serkiem na słodko z rodzynkami namoczonymi w maladze, Układam ja dachówkowo i podpalam w kuchni i wnoszę płonące

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.