menia1005 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Pilnie na poniedziałek potrzebuje tego przepisu... Flambiruje banany i nawet nieźle mi to idzie. Ale chciałabym jeszcze fajczyć naleśniki. Jakiego używać alkocholu? Ja testowałam już wiele rodzaji ale albo się zapali i zgaśnie albo ma smak wódki taki bardzo mocny. Palenie się zależy od procentowości? A więc prosze o konkretny przepis... Pozdrawiam i dzięki Menia :D Cytuj
aida Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Pali się nie alkohol ale tak na prawdę jego pary a więc musi byc podgrzany jeżeli będzie w nim dużo wody a lało % to pozostanie mokry smak a nie będzie efektu. Ja używam spirytusu lub whiski. Poleca się nalać trunku do nabierki podgrzewać nad palnikiem potem lekko przechylić aby zawartość sie zapaliła i wylać palącą cię zawartość na naleśniki. no oczywiście najlepiej przy zgaszonym świetle. Cytuj
menia1005 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dzięki bardzo :D Jutro wypróbuje. Naleśniki zawjiasz z czymś w środku czy tylko same podpalasz? Cytuj
aida Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Mam dużą żaroodporną kwadratową miskę układam złożona na świartki naleśniki przełożone musem jakbłowym lub serkiem na słodko z rodzynkami namoczonymi w maladze, Układam ja dachówkowo i podpalam w kuchni i wnoszę płonące Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.