Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Zapiekanka teksaska z fasolą 40 dag fasoli "Jaś", 40 dag wołowiny bez kości, 30 dag pomidorów, 2 średnie cebule, 4 strąki czerwonej papryki, 8 dag smalcu wieprzowego, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, po łyżeczce soli, papryki i pieprzu Uprzednio namoczoną fasolę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Drobno pokrojoną cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone mięso i obsmażyć. Włożyć obrane ze skórki i pokrajane pomidory, oczyszczoną z gniazdek nasiennych i pokrojoną paprykę, dusić pod przykryciem do miękkości, przyprawiając solą, pieprzem i papryką. Dodać do mięsa odcedzoną fasolę, podlać winem i gotować kilka minut. Podawać z chlebem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.