kondi Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 CYTAT(dorotaxx ) najlepsze barwniki są w proszku lub w paście. Ja kupuje barwniki w hurtowni z dodatkami funkcjonalnymi do żywności , tam gdzie zaopatrują sie cukiernie. Barwniki w paście do marcepanu możesz kupic tutaj : [LINK NIEAKTUALNY] lub tutaj : [LINK NIEAKTUALNY] Pozdrawiam Pozdrawiam !! ;) dziękuję ,będę eksperymentować :D Cytuj
ewa11 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dorotko to są po prostu cudeńka.Otwieraj swoją cukiernie.Pozdrawiam :D Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Dorotko ! Jaki sliczny ten torcik..... zreszta co tu duzo mowic. ... masz poprostu talent . Pozdrawiam :D Dziękuje Halinko, również pozdrawiam ! Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Dorotko to są po prostu cudeńka.Otwieraj swoją cukiernie.Pozdrawiam ;) Ewciu cukiernia to moje największe marzenie. Zobaczymy ... w koncu marzenia są po to ,żeby je spełniac :D . pozdrawiam Cytuj
ewa11 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Trzeba bardzo mocno w to wierzyć to marzenie na pewno się spełni.Będę trzymała kciuki .Pozdrawiam :D Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Dziękuje Ewciu za miłe słowa :D Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 brawo;) to juz trzeba mieć wrodzone zdolności! ja sie chyba nigdy tak nie naucze;) podziwiam;) Cytuj
aness2 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 ;) Chciałabym skromnie pochwalić się Wam moją wariacją na temat wspaniałego tortu Doroty.Daleko mu do pierwowzoru , ale cóż. Okazją byly pierwsze urodzinki córeczki przyjaciół. Im torcik się bardzo podobał (czego dowodem były łzy wzruszenia w oczach przyjaciółki) a to chyba najważniejsze. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 śliczny torcik aness.Brawo Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Aness tort jest piękny, gratuluję. Cytuj
aness2 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dziękuję Wam za pochwały ;) .pierwszy raz robiłam tort z masą cukrową...kosztowało mnie to sporo nerwów czy się uda ale myślę ,że się opłacało. Pierwsze koty za płoty,teraz bedzie juz łatwiej. A przy masie cukrowej tez troszkę poeksperymentowalam,bo np. część żelatyny zastąpiłam galaretką truskawkową - to ta mniej różowa- a do ciemniejszej różowej część wody zastąpiłam sokiem malinowym.....musiałam coś wykombinować ,bo nie miałam barwników...a jak widać bez nich tez można sobie poradzić. :) Cytuj
bona Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Inspiracje czerpie od Ciebie Dorotko ,a oto efekt.Bardzo daleko mi do pierwowzoru,ale w rzeczywistości lepiej się prezentują niż na zdjęciu.Na swoja pociechę mogę dodać,ze tak goście jak i osoba obdarowana myśleli,ze tort był kupiony w sklepie.Bardzo Ci dziękuje i czekam na nowe pomysły. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi