Basia K Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Składniki: 0,5 kg ryby ( Panga , Dorsz , Tilapia ) 1 szklanka pokrojonej w paseczki brzoskwini z syropu 1 szklanka pokrojonej w paseczki papryki konserwowej 1 ogórek kiszony pokrojony w pół plasterki 1 duża cebula pokrojona w piórka 0,5 szklanki soku z brzoskwiń 1 szklanka wody 1 kostka bulionu rybnego Knorra (ja dałam drobiowy) oliwa mąka 2 łyżki pikantnego ketchupu 4 łyżeczki przecieru pomidorowego sól 2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka sosu sojowego Sposób przyrządzania: Filety rybne posolić i obtoczyć w mące . Usmażyć na oliwie na rumiano. Odłożyć .Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę nie rumieniąc jej . Wlać sok z brzoskwini i wodę. Dodać ketchup, przecier, kostkę bulionową , pieprz , sos sojowy . Dusić 10 minut. Dołożyć brzoskwinie, paprykę , ogórek i dusić jeszcze 5 minut. W naczyniu z pokrywką układać warstwami : sos , rybę pokrojoną w 2 cm paski , sos. Przykryć . Zostawić do ostygnięcia , a potem wstawić do lodówki na 4 godziny. Cytuj
Christina Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Uwielbiam rybki, a ten przepis przypomina mi nieco "Salsę" ;) Muszę go wypróbować - tylko jeszcze nie wiem kiedy... ale będzie pyszna :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.