Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3kg buraków 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki soli 3 szklanki wody 1 szkanka octu 1.5 szkl.cukru po 8 sztuk liść laurowy i ziele ang. Buraczki ugotować w całości,zetrzeć na dużych oczkach.Do utartych buraczków dodać 3 ząbki czosnku,może być więcej.Pokroić cebule w piórka dodać do buraczków,oraz 2 łyżki soli.Przygotować zalewę z 3 szkl.wody 1szkl.octu 10 %,1.5szkl cukru oraz 8 szt.liść laurowy i ziele ang.Ostudzoną zalewą zalać buraczki,odstawić na 24h.Potem zlać sok wlać do słoików zakręcić zagotować.Świetny do barszczu.Buraczki włożyć do słoików zalać niewielką ilością oleju zagotować.Wnuczki chwala są fajne. Życzę smacznego. Przepis pochodzi z ziemi Lubuskiej.

  • Like 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie również przypadły do smaku te buraczki .Zrobiłam z podwójnej porcji .Buraczki i sok pyszne .Sok już wypróbowałam do barszczu :razz: , resztę w butelki i zapasteryzowałam . Nie wiem ,czy cebulę ,czosnek i reszte przypraw zostawia sie w sałatce ? bo ja zostawiłam :razz: . Pozdrawiam !!

Opublikowano

Witam Dorotko.Widać jesteś super kucharką.Bardzo dobrze to zrobiłaś.No i wypada życzyć ci smacznego :razz: :razz: :razz: pozdrawiam.

Opublikowano

Kuba6415,zrobiłam dzisiaj twoje buraczki i właśnie leżakują przez 24h. ale powiedz mi proszę,czy można wszystko włożyć do słoiczków,razem z zalewą w której leżą? czy jednak odlać sok, a buraczki do słoików? pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Witaj. Buraczki bez zalewy.Zalewę daj osobno do słoików i pasteryzuj stosownie do słoika. Zalewa jest dobra do barszczu.Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj Dorotko.Prawdę mówiąc jestem zaskoczony tak wysoką notą duże dzięki. Jeżeli chodzi o przepisy to mam sporo.Pooglądam jak będą jakieś ciekawe.To je wstawię.Życzę ciepłych i wilgotnych dni to napewno będą rosły grzyby.Pozdrawiam :razz: :razz: :razz:

Opublikowano

Kuba,buraczki już w słoikach,a czy będą smaczne? okaże się w zimie :razz: jak probowałam, nakładając do słoików, były smaczne :razz: Zobaczymy później,zimową porą. Pozdrawiam :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.