kuba6415 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 3kg buraków 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki soli 3 szklanki wody 1 szkanka octu 1.5 szkl.cukru po 8 sztuk liść laurowy i ziele ang. Buraczki ugotować w całości,zetrzeć na dużych oczkach.Do utartych buraczków dodać 3 ząbki czosnku,może być więcej.Pokroić cebule w piórka dodać do buraczków,oraz 2 łyżki soli.Przygotować zalewę z 3 szkl.wody 1szkl.octu 10 %,1.5szkl cukru oraz 8 szt.liść laurowy i ziele ang.Ostudzoną zalewą zalać buraczki,odstawić na 24h.Potem zlać sok wlać do słoików zakręcić zagotować.Świetny do barszczu.Buraczki włożyć do słoików zalać niewielką ilością oleju zagotować.Wnuczki chwala są fajne. Życzę smacznego. Przepis pochodzi z ziemi Lubuskiej. 1 Cytuj
ala291 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ciekawy przepis Kuba, już go sobie zapisałam,przyjdzie czas, wyprobuję... pozdrawiam z ziemi lubuskiej:) :D Cytuj
kuba6415 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dzięki za zainteresowanie mówię Ci buraczki są super pozdrawiam. Cytuj
ala291 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 kuba...okaże sie :D napewno dam Ci znać, jak wyszły i czy smakowały...pozdrawiam ;) Cytuj
fredzia Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 kuba buraczki sa pyszne,dzieki za przepis. Cytuj
kuba6415 Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ciesze się że smakują Ci buraczki Fredziu.Pozdrawiam :D :P :D Cytuj
fredzia Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Uf przerobilam 20 kg burakow na salatke.Ledwo żyję. Cytuj
figiel Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Mnie również przypadły do smaku te buraczki .Zrobiłam z podwójnej porcji .Buraczki i sok pyszne .Sok już wypróbowałam do barszczu :razz: , resztę w butelki i zapasteryzowałam . Nie wiem ,czy cebulę ,czosnek i reszte przypraw zostawia sie w sałatce ? bo ja zostawiłam :razz: . Pozdrawiam !! Cytuj
kuba6415 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam Dorotko.Widać jesteś super kucharką.Bardzo dobrze to zrobiłaś.No i wypada życzyć ci smacznego :razz: :razz: :razz: pozdrawiam. Cytuj
ala291 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Kuba6415,zrobiłam dzisiaj twoje buraczki i właśnie leżakują przez 24h. ale powiedz mi proszę,czy można wszystko włożyć do słoiczków,razem z zalewą w której leżą? czy jednak odlać sok, a buraczki do słoików? pozdrawiam :razz: Cytuj
kuba6415 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witaj. Buraczki bez zalewy.Zalewę daj osobno do słoików i pasteryzuj stosownie do słoika. Zalewa jest dobra do barszczu.Pozdrawiam. Cytuj
figiel Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Potwierdzam zalewa super do barszczu !!!!! Nigdy nie udało mi sie tak doprawić barszczu ,jak właśnie dzieki tej zalewie !!! Wystawiłam 5 :razz: . Kaziu może masz jeszcze jakieś przepisy ? Cytuj
kuba6415 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witaj Dorotko.Prawdę mówiąc jestem zaskoczony tak wysoką notą duże dzięki. Jeżeli chodzi o przepisy to mam sporo.Pooglądam jak będą jakieś ciekawe.To je wstawię.Życzę ciepłych i wilgotnych dni to napewno będą rosły grzyby.Pozdrawiam :razz: :razz: :razz: Cytuj
ala291 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Kuba,buraczki już w słoikach,a czy będą smaczne? okaże się w zimie :razz: jak probowałam, nakładając do słoików, były smaczne :razz: Zobaczymy później,zimową porą. Pozdrawiam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi