Basia K Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 - 250 g masła (nie margaryny) miękkiego- tzn. nie z lodówki - 4 żółtka - zapach rumowy - cukier puder (ok. 20 dag) - ok. 4 łyżki słodkiego kakao(typu Nesquick) rozpuszczonego w odrobinie wody (malutko-ok. 3-4 łyżek, tylko tyle wody, żeby kakao z sypkiego stało się płynne- taka gęsta, kakaowa zawiesina) 1. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem na puszystą masę. 2. Do masy dodajemy zapach rumowy i stopniowo, cały czas ucierając, wlewamy kakao. 3. Ucieramy na gładką, jednolitą i puszystą masę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.