Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Sos barbecue 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 1 czerwony strąk chili, 2 łyżki oliwy z oliwek, 30 dag pomidorów bez skórki. 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka brązowego cukru, 1/2 łyżki cynamonu, sól Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Chili pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Wszystko udusić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, sok z cytryny, cukier, cynamon i sól. Dusić dalej na wolnym ogniu przez ok. 20 min. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.