Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sos barbecue

1 średnia cebula,

1 ząbek czosnku,

1 czerwony strąk chili,

2 łyżki oliwy z oliwek,

30 dag pomidorów bez skórki.

1 łyżka przecieru pomidorowego,

1 łyżka soku z cytryny,

1 łyżka brązowego cukru,

1/2 łyżki cynamonu,

sól

Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Chili pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Wszystko udusić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, sok z cytryny, cukier, cynamon i sól. Dusić dalej na wolnym ogniu przez ok. 20 min. Przetrzeć przez sito lub zmiksować.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.