filonka Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Kolejny ciasteczkowy przepisik :D bardzo dobre wychodza ciastka z tego przepisu, takie kruche, delikatne i bardzo efektowne;) no i do tego niedrogi! No to zabieramy sie do roboty;) Potrzeba: 3.5 szklanki maki 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy <moze lecz nie musi byc,bo dzem jest slodki i ciastka sa posypywane pudrem, wiec trzeba uwazac zeby za slodkie nie wyszlo> 1 szkl. smietany 18%<kwasna ma byc> cukier puder do posypania ciastek dzem<sloiczek ok. 30dag> do przelozenia ciastek (ja dalam truskawkowy, ale mozna wisniowy albo jeszcze inny, albo marmolade z jablek czy sliwek;) tez napewno wyjdzie smacznie w przepisie nie ma jajek! ani proszku do pieczenia a ciastka pieknie rosna i sa pyszne:) Wykonanie: Make posiekac z miekka margaryna i smietana. Wyrobic miekkie ciasto, schlodzic w lodowce. Cienko rozwalkowac i szklanka wykrawac pelne krazki, a w co drugim krążku wykrawać kieliszkiem dziurkę. Ciasteczka nakłuć widelcem<dzieki czemu beda plaskie i latwiej bedzie nam je sklejac dzemem> Ciastka piec na wysmarowanej tluszczem i posypanej maka blasze. Piec około 10-15 minut w temperaturze około 180 °C. Ostudzone krążki z dziurką posypać cukrem pudrem. Pełne krążki smarować dżemem, a na nie kłaść krążki z dziurką. Podane składniki wystarczą na około 45 ciasteczek. Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4664 https://www.smaczny.pl/przepis,kruche_ciasteczka_smietankowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.