apsik Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jest tutaj już kilka przepisów na taki tort i mój niczym konkretnym się nie różni,nie dorówna też tortom Dorotki,ale moi kochani domownicy uwielbiają go i nigdy nie piekę innego. Biszkopty przekrawam jak najcieniej i nasączam wodą z cytryną i cukrem -dość mocno. Do tego tortu użyłam 1 litr śmietany kremówki i 3 śmietan-fixów. Tort taki robi się błyskawicznie a dekoracja to co akurat jest pod ręką...tydzień temu jak robiłam to akurat byłytruskawki . A to mój skromny torcik. Cytuj
marzycielka Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 apsik ten torcik nie jest wcale taki skromny, ponieważ jest dość okazały i super wygląda podejrzewam, że jest również bardzo smaczny, a więc nie bądź taka skromna Cytuj
figiel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam ! Elu ale apetyczny torcik wykonałaś ,bardzo ładna dekoracja ,uroku dodaje ta posypka po bokach ....pasuje kolorystycznie do wierzchu tortu :D ! Wyszedł Ci wysoki i żółciutki biszkopt ! ;) ....... możesz zdradzic z ilu jaj pieczesz biszkopt ? Cytuj
Basia K Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Aż mi ślinka leci..... Mi nigdy taki wysoki biszkopt nie wychodzi :D Jak potrzebuję kilku blatów,to piekę np.2 biszkopty i każdy przekrajam ;) Cytuj
margheritac Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 a z ilu jajek jest ten biszkopt? z 8 bedzie ok na litr smietany? Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 apsik torcik jest super! Chętnie bym takiego wsunęła!! Moi domownicy tez wolą takie torty jak Ty robisz . Nie lubią ,,opakowań,, moich tortów hahahaha zawsze zostają na talerzu .Jesli mozesz kochana to podaj przepis na biszkopt bo faktycznie jest fajoski. Pozdrawiam Ps. Prosze więcej nie pisac ,że Twoj tort ,,nie dorówna tortom Dorotki ,, bo jest mi cholernie głupio . Ja wstawiam przepisy na torty w stylu angielskim , zeby pokazac niektórym ,ze taki tort mozna zrobić od podstaw samemu w domu. Cytuj
Kaliope Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Torcik super!!! Biszkopt rewelacja a ta śmietana na wierzchu to idealna dekoracja. Czego chcieć więcej?! Smak jest najważniejszy i to, że robi się coś z przyjemnością i zapałem :D Piękny tort! Cytuj
apsik Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Dziewczyny dziękuję serdecznie za wszystkie komentarze i jestem trochę zawstydzona...bo nie liczyłam na takie opinię oglądając torty Dorotki-jeszcze raz ukłon Twoim zdolnością Dorotko. Jeżeli chodzi o biszkopt to pieczony jest dwa razy bo inaczej wyszedłby z tortownicy gdyż mam małą,piekę dwa razy po 4 jajka a śmietany jest litr -chociaż mogłoby być więcej jak dla mnie. Podaję przepis na mój sprawdzony wielokrotnie biszkopt-nigdy mi nie opadł. 4jaja 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku 1 łyżka octu-wymieszać go z żółtkami Najpierw ubijam białka,dodaję cukier i ubijam ,póżniej żółtka z octem i na koniec mieszam łyżką delikatnie dodając mąki. Cytuj
apsik Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Upiekłam torcik wczoraj na urodziny M i bardzo mu smakował. Cytuj
figiel Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Tort pierwsza klasa !!! aż ślinka leci ....... Cytuj
apsik Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Torcik urodzinowy,który upiekłam na wczorajsze urodziny syna...tym razem śmietanę podzieliłam na 3 części i jedna jest z pokrojoną czekoladą,druga z kawą cappucino a trzecia -to sama śmietana. Jest inny w smaku,ale równie pyszny...polecam spróbować i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.