halina mlodzieniak Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Elu, czy ten przepis na biszkopt ktory podalas wyzej wystarczy na taki tort ktory pieczesz? Tort wydaje mi sie dosc duzy i jest kilka razy przelozony.. Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Halinko takie biszkopty piekę dwa bo każdy musi być dwa razy przekrojony...polecam Ci ten tort bo jest szybki i bardzo smaczny....niestety też idzie w boczki ;) pozdrawiam Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Dzieki za odpowiedz Elu, ja pieke duzo w domu i w pracy ale jestem na diecie od pazdziernika, zrzucialm sporo kilogramow i niestety musze odpuscic sobie slodkosci.Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Halinko a jaką dietę stosowałaś,możesz odpisać na PW...proszę. Cytuj
łolga Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam! Tort świetny! Zrobiłam wczoraj, tylko z jednego biszkopta ( czyli 3 placki) , wyszedł pyszny i lekki. Ozdobiłam truskawkami. Rodzinka zachwycona. Bardzo dziękuję za przepis. Pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ogromnie mi miło ,że smakowało-narobiłaś mi apetytu na truskawki-chętnie bym zjadła kawałek tego tortu. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Gość monia77 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 witam! torcik wygląda bardzo apetycznie.ja ostatnio piekłam torcik śmietankowy ale bita śmietana była dość rzadka więc masa podchodziła wodą.Nie bardzo wiem co na to poradzić aby masa nie spływała z tortu. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 monia ja osobiscie bita smietane wzmacniam żelatyną, wtedy trzyba sie bardzo ladnie. Pozdrawiam Cytuj
łolga Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Ja polecam śmietan-fix- śmietana naprawdę dobrze się trzyma i nie smakuje tak jakoś sztucznie i chemicznie jak po dodaniu innych specyfików. Apsik Twój tort stał się dla mnie bazą dla nowych pomysłów :mrgreen: , na podstawie tego przepisu zrobiłam bratu na urodziny tort z masą śmietankową i galaretkami pociętymi w kosteczkę (w tej masie). Na wierzchu ułożyłam owoce i kawałeczki galaretki. Był wysoki , piękny i przede wszystkim pyszny :-D. I od brata usłyszałam najlepsze co mogłam usłyszeć : "Babcia została twoją fanką" (mieszkają razem a moja babcia zawsze była doskonałą kucharą :) ) Więc baaardzo dziękuję za przepis i serdecznie go wszystkim polecam :) Cytuj
Magdalena08 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Śliczne torty :D i wyglądają smakowicie. Najbardziej podoba mi się ten krem którym jest pokryty pierwszy tort, jest taki śnieżno-biały :) Czy mogłabyś mi podać dokładny przepis z czego go robisz i jak? Byłabym bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam :) Cytuj
Yola79 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 pomysł na tort prosty i fajny napewno wykorzystam. Zastanawiam się tylko jak ja cienko przekroje każdy z tych biszkoptów. I prosze o podpowiedz ile czasu piec i w jakiej temperaturze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi