adrijah Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Znacie sałatkę naddunajską braci Urbanek? Ja ją uwielbiam, ale jest coraz trudniej dostępna, więc pomyślałam sobie, że spróbuję zrobić sobie taką sama. Tylko problem w tym, że nigdy nie marynowałam żadnych warzyw, generalnie nie robiłam nic 'do słoika' i nie wiem jakie powinny być proporcje żeby wyszło to samo co kupne, a nie zupełnie inne. Pomożecie? Cytuj
Christina Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Żeby wyszło "to samo" co w kupnej sałatce, to trochę mało realne, aby udało się to za pierwszym razem, bo nie wiemy jakich przypraw użyto do marynaty. Wiadomo, że sól, pieprz, cukier i gorczyca, ale może też jakieś inne przyprawy i zioła. Proporcja warzyw też może być istotna, więc pewnie trzeba bedzie robić tę sałatkę, metodą prób i błędów - na wyczucie.Z pewnością - to wiadomo - zalewa ma być łagodna... więc cukru trzeba troszkę więcej, a octu trochę mniej. Jednak znalazłam coś, co może pomóc w przygotowaniu tej sałatki :D Kliknij na poniższy link i ściągnij sobie recepturę tej sałatki (format pdf): https://www.urbanek.pl/opisy/salatka_naddunajska.pdf Cytuj
adrijah Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Bardzo Ci dziękuję :arrow: będę kombinować aż się uda :arrow: Cytuj
Christina Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Życzę powodzenia i smacznego :arrow: Jakby udało Ci się trafić odpowiednie proporcje, to podziel się z nami swoim przepisem. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.