Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie sałatkę naddunajską braci Urbanek?  Ja ją uwielbiam, ale jest coraz trudniej dostępna, więc pomyślałam sobie, że spróbuję zrobić sobie taką sama. Tylko problem w tym, że nigdy nie marynowałam żadnych warzyw, generalnie nie robiłam nic 'do słoika' i nie wiem jakie powinny być proporcje żeby wyszło to samo co kupne, a nie zupełnie inne. Pomożecie?

post-8947-1216119358_thumb.jpg

Opublikowano

Żeby wyszło "to samo" co w kupnej sałatce, to trochę mało realne, aby udało się to za pierwszym razem, bo nie wiemy jakich przypraw użyto do marynaty. Wiadomo, że sól, pieprz, cukier i gorczyca, ale może też jakieś inne przyprawy i zioła. Proporcja warzyw też może być istotna, więc pewnie trzeba bedzie robić tę sałatkę, metodą prób i błędów - na wyczucie.Z pewnością - to wiadomo - zalewa ma być łagodna... więc cukru trzeba troszkę więcej, a octu trochę mniej.

Jednak znalazłam coś, co może pomóc w przygotowaniu tej sałatki :D

Kliknij na poniższy link i ściągnij sobie recepturę tej sałatki (format pdf):

https://www.urbanek.pl/opisy/salatka_naddunajska.pdf

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.