Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Spaghetti z sosem genueńskim 40 dag spaghetti, garść listków bazylii, 5 ząbków czosnku, 4 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich, 8 dag tartego ostrego sera owczego, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka masła, sól. Listki bazylii umyć, osuszyć i posiekać bardzo drobno z czosnkiem i solą, która wpływa na utrzymanie świeżego, zielonego koloru. Przełożyć do moździerza, dodać orzechy i ucierać dodając po trochu tarty ser. Utarta masa powinna mieć jasnogroszkowy kolor. Dolewać oliwę, stale mieszając, aż sos stanie się płynny. Aby otrzymać bardziej wyrafinowany smak, można dodać łyżeczkę masla, zanim zacznie się dolewać oliwę. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Polać sosem genueńskim i natychmiast podawać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.