Pola Połetek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Składniki: ½ kg warzyw mieszanych ½ kg buraków 1/2 szklanki fasoli 10 dag cebuli 1 ziemniak 20 dag żeberek 1 łyżka przecieru pomidorowego 15 dag śmietany sól, cukier 2 łyżki zielonej pietruszki Fasolę namoczyć, następnego dnia ugotować. Żeberka ugotować pod przykryciem. Warzywa zetrzeć na tarce, dodać do prawie miękkich żeberek. Dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka. Buraki zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać fasolę i przecier. Po zestawieniu z ognia dodać śmietanę i zieloną pietruszkę. Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witaj Polu!! Ile ma byc tej fasoli na ta proporcje? Cieplutko pozdrawiam. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 O, faktycznie! Nie podałam ilości fasolki. Już poprawiam :D Cytuj
basga Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 O...a przecier pomidorowy w tej zupie to dla mnie nowinka...to dla koloru? Ja idę na łatwiznę i daję fasolę z puszki,może być nawet ta czerwona. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Tak Basiu, dla koloru i lekko kwaskowego smaku. A fasola z puszki to świetny pomysł!! Moczenie i gotowanie fasoli zajmuje sporo czasu. Dzięki Cytuj
ali Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Barszcz czerwony jest moją zupą nr 1 /w każdym wydaniu/, a ukraiński wprost uwielbiam. Robię go niemal identycznie, za wyjątkiem żeberek - gotuję go na kości od schabu. Obowiązkowo kawałek kapusty białej. No i też oczywiście od jakiegoś czasu robię na skróty czyli fasola z puszki. Cytuj
Gość Moniska23 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ja lubie dodać 2 grzybki suszone,daja swietny aromat. Cytuj
mart Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 ja zawsze daje fasole z puszki a poza tym dolewam tez troszke zalewy z ogorkow korniszonych, naprawde poprawia smak Cytuj
ala291 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 a spróbujcie na wędzonce :grin: jest również bardzo dobry,do tego barszczu dodaję jeszcze kapustę białą :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.