Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: ½ kg warzyw mieszanych ½ kg buraków 1/2 szklanki fasoli 10 dag cebuli 1 ziemniak 20 dag żeberek 1 łyżka przecieru pomidorowego 15 dag śmietany sól, cukier 2 łyżki zielonej pietruszki Fasolę namoczyć, następnego dnia ugotować. Żeberka ugotować pod przykryciem. Warzywa zetrzeć na tarce, dodać do prawie miękkich żeberek. Dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka. Buraki zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać fasolę i przecier. Po zestawieniu z ognia dodać śmietanę i zieloną pietruszkę.

Opublikowano

O, faktycznie! Nie podałam ilości fasolki. Już poprawiam :D

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

O...a przecier pomidorowy w tej zupie to dla mnie nowinka...to dla koloru? Ja idę na łatwiznę i daję fasolę z puszki,może być nawet ta czerwona.

Opublikowano

Tak Basiu, dla koloru i lekko kwaskowego smaku. A fasola z puszki to świetny pomysł!! Moczenie i gotowanie fasoli zajmuje sporo czasu. Dzięki

Opublikowano

Barszcz czerwony jest moją zupą nr 1 /w każdym wydaniu/, a ukraiński wprost uwielbiam. Robię go niemal identycznie, za wyjątkiem żeberek - gotuję go na kości od schabu. Obowiązkowo kawałek kapusty białej. No i też oczywiście od jakiegoś czasu robię na skróty czyli fasola z puszki.

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.