Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Deser wenecki 4 żółtka, 15 dag cukru, 150 ml białego wytrawnego wina. skórka otarta z 1 cytryny W misce utrzeć do białości żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny(uprzednio sparzonej i dobrze wyszorowanej). Włożyć miskę do naczynia z wrzącą wodą i dodając po łyżce wina, ubijać masę trzepaczką lub mikserem, do momentu, aż powstanie gęsty krem. Podawać na gorąco w szklanych pucharkach z biszkoptami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.