ina12 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Kinga sernik bardzo dobry, dziękuję i to bardzo za dodany przepis. Ja robiąc go trochę zmieniłam. Do kruchego ciasta dodałam cukier waniliowy. Nie wstawiłam ciasta do lodówki i nie wylepiłam boków ciastem. Jak wstawiłam ciasto do piekarnika to nie wyjmowałam i nie smarowałam wierzchu, dlatego tak zrobiłam że wstawiając ciasto piekłam nieprzerywanie 60 minut - 40 minut w temp. 180*C. następnie podwyższyłam temp. do 210*C i piekłam dalsze 20 min. W ten sposób pieczony sernik nie ma prawa opaść i się kruszyć. Mój nie jest tak ładnie udekorowany jak Twój i Violi. Cytuj
figiel Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Piękny wypiek!!! Halinko ostatecznie mnie zachęciałaś do wypróbowania tego przepisu ...myślę ,ze na święta :) .Robiłaś z podanych proporcji ,czy zwiększyłaś ilośc twarogu ? Pozdrawiam !!! Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Halinko Twój sernik wygląda wspaniale, jest taki puszysty!! Bardzo się cieszę, że wypróbowałaś ten przepis i że ciasto smakuje. Dziękuję również za dodane zdjęcia. Figielku, ja również zachęcam! Pozdrawiam Was serdecznie :) Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Dziękuję Wam za pochwałę. Dorotko piekłam z proporcji według przepisu Kingi, tylko dodałam cukier waniliowy do ciasta kruchego. Wydaje mi się że tylko wiśni było więcej, użyłam zaprawione do placka z ubiegłego roku. Kinga napisała że twaróg wilgotny trzeba odcisnąć. Najlepszy twaróg do sernika jest w kostkach, ja kupiłam kostki 200g. mój też był wilgotny, każdą kostkę zawinęłam w ręcznik papierowy i 150g również, po jakimś czasie drugi raz powtórzyłam tę czynność i też trochę trzeba odczekać. Najlepszy jest twaróg z Osowej Góry, ja kupiłam inny bo tamtego nie było w sprzedaży, piszę o tym bo przecież jesteśmy z jednego województwa. Powiem Wam że ciasta nawet nie sprawdzałam patyczkiem, sernik upiekł się bardzo dobrze, jest bardzo smaczny i naprawdę puszysty. Dorotko wogóle się nie zastanawiaj, nie będziesz żałować. Jak to dobrze że można chociaż w ten sposób z kimś porozmawiać, a teraz Was pozdrawiam i życzę dobrej nocy. Cytuj
apsik Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Halinko Twój serniczek jest boski i jak tu ograniczyć pieczenie.... :) Wygląda taki smaczniutki i puszysty...nic tylko schrupać... :evil: Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Eluniu to dzięki Kindze, dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Kaliope Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Halinko ja tylko podałam przepis i próbowałam zachęcić do jego wypróbowania. A Twój serniczek wygląda naprawdę cudnie i jeśli ktoś pisze i zachwala to ma absolutną rację a ja mogę się tylko cieszyć jeśli dzięki Tobie kolejni Smakowicze skuszą się na ten wypiek :) Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
viola32 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Halinko przepiekny serniczek upieklas i pieknie ozdobilas,moj nie byl ozdobiony tylko dalam kruszonke na wierzch. A czy smakowal?Bo dla mnie rewelacja! Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Violu ja wierzch tylko opruszyłam cukrem pudrem i potwierdzam sernik jest bardzo, bardzo dobry. Ja nie mogłam się doczekać i z tej radości że taki udany i pyszny ukroiłam kawałki do zdjęcia jak jeszcze sernik był letni, każdy z nas zjadł od razu po dwa kawałki. Uwierzcie mi że jeszcze ładniej wyglądał jak całkowicie ostygł. Zachęcam i nie wahajcie się przed podjęciem decyzji. Serdeczne pozdrowienia. Cytuj
ewa11 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Dzisiaj wypróbowałam ten przepis.Właśnie się piecze. ;) Cytuj
Kaliope Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Ewuniu bardzo się cieszę, że wypróbowałaś przepis na ten serniczek. Proszę, napisz jak smakowało ;) Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
ewa11 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Sernik upieczony i bardzo mi smakował.Robiłam według przepisu.No moze :)z jednym wyjątkiem nie dałam wiśni ;) Pozdrawiam Cytuj
marzycielka Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 ewa twój serniczek ślicznie się prezentuje i na pewno też równie dobrze smakuje Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Ewuniu piękny serniczek. Bardzo się cieszę, że smakował. Dziękuję, że dodałaś zdjęcia. Pozdrawiam srdecznie ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi