biedroneczka Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Musze zrobić tan sernik, no nie mogę się oprzeć. ;) Mam tylko pytanie dotyczące soku i wiśni otóż czy sok ma być konsystencją podobny do kisielu takiego normalnego ugotowanego z paczki czy rzadszy? Mam straszna ochotę na niego tylko boje sie czy ten sok nie będzie mi wypływał znając moje szczęście do wypieków pozdrawiam Cytuj
Kaliope Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 biedroneczko... gotując sok pamiętaj, żeby go dobrze zagęścić. Ja ugotowałam szklankę soku wiśniowego (syrop z Herbapolu: 1/3 szklanki syropu i reszta wody, żeby było dobrze słodkie), do tego zagotowanego soku następnie wlewasz mączkę ziemniaczaną rozrobioną znowu w soku (np. tym któy puszczą wiśnie przesypane wcześniej cukrem).. mieszasz, jak zgęstnieje wrzucasz wiśnie, trochę musisz zamieszać i zostwić do ostudzenia. Powinien z tego wyjść taki gsty kisiel, bo inaczej może wyciekać sok przy krojeniu. I najważniejsze; sernik przed krojeniem musi całkowicie wystygnąć. Życzę powodzenia i proszę daj znać jak się udało. Pozdrawiam ;) Cytuj
biedroneczka Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Robiłam sernik dwukrotnie. Jak dla mnie ciasto rewelacyjne! Polecam! :D Cytuj
Kaliope Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Biedroneczko ależ mnie ucieszyła Twoja wiadomość! Dziękuję, że wypróbowałaś przepis i ogromnie się cieszę, że sernik tak smakował. Pozdrawiam serdecznie :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.