viola32 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A to moj serniczek z wisniami ,po dwoch dniach stania w lodowce juz sie twarog nie kruszyl. Zachecam do zrobienia jest naprawde pyszny! Cytuj
viola32 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A z kruszonka kokosowa jest naprawde dobry! Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 apetyczny ten sernik, musze go upiec. Cytuj
Kaliope Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Violu ślicznie wygląda Twój serniczek :razz: Cieszę się, że smakował i dzięki, że wkleiłaś zdjęcia! A powiedz mi jak zrobić tą kruszonkę kokosową, tak jak zwykłą tylko dodać wiórki? Cytuj
Kaliope Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Już chyba wiem... wiórki, cukier, masło :razz: Tak? Pozdrowienia! Cytuj
Kaliope Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A Halinkę oczywiście zachęcam gorąco, bo warto! Oby tylko wiśnie można było jeszcze kupić. U nas już ciężko dostać!!! Cytuj
figiel Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Wiolu Twój serniczek również ładnie sie prezentuje ......widzę ,że nic nie opadł .Piekłaś go na blaszce ? Ja od początku mam na niego "oko" ,ale czekam na okazję ,żeby go upiec !!! A co do wiśni to myślę ,że mogą być takie ze słoika lub mrożone . Pozdrawiam :razz: Cytuj
viola32 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Kinga kruszonke kokosowa zrobilam z masla,c.pudru i wiorkow kokosowych.Proporcje 20dag wiorkow kokosowych,10dag c.pudru,1/4 kostki masla -zagniesc wszystko na kruszonke. Figiel sernik rzeczywiscie nic nie opadl na poczatku troche sie kruszyl ale wstawilam na noc do lodowki i problem zniknal.Pieklam na blaszce 36x25cm z tym,ze robilam z 1kg twarogu wiec odpowiednio zwiekszylam proporcje.Wedlug mnie nie ma znaczenia jakie wisnie bo i tak to bedzie w tym soku zageszczonym maka ziemniaczana.Radze jednak dac nieco wiecej tej maki ziemniaczanej.Szkoda by ciasto sie nie udalo i wisnie razem z sokiem wyplywaly. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :razz: Cytuj
Kaliope Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Dziękuję Violu, właśnie tak robisz tą kruszonkę jak myślałam. Ja też wstawiałam na noc do lodówki ten sernik. Ale z racji tego, że piekłam wieczorem, spróbowaliśmy jeszcze ciepłego... a następnego dnia zimny z lodówki. Co ciekawe - wszystkim przypadł do gustu bardziej na ciepło i połowa była zjedzona już niecałe dwie godziny po upieczeniu :razz: A co do kruszonki.. to moja Teściowa piekła dziś szarlotkę i zabrakło jej mąki więc do kruszonki dała... kaszę mannę!! :razz: to dopiero pomysłowość :razz: A w smaku całkiem fajne 8) Wszystkich jeszcze raz zachęcam do upieczenia tego ciasta... czy to ze świeżymi wiśniami czy mrożonymi. A może ktoś się skusi i spróbuje dodać inne owoce :P Cytuj
viola32 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 O calkiem niezly pomysl!Sa rozne soki wiec mozna sprobowac :razz: Cytuj
ewa11 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Witam Kingo ;) sernik już dałam do ulubionych, jakoś przegapiłam ten przepis :) musze go upiec Pozdrawiam Cytuj
Kaliope Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Polecam bo naprawdę bardzo dobry :) Pozdrawiam również. Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Kingo i Violu piękne serniki upiekliście. Przeczytałam wszystkie komentarze i bardzo miło mi jest że autorka przepisu zachęciła mnie do upieczenia go, a Viola wszystkie osoby. Sernik ten upiekę na przyszłą niedzielę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Kaliope Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Halinko cieszę się, że chcesz upiec ten serniczek. Proszę, podziel się swoimi uwagami i zdjęciami. Pozdrawiam serdecznie. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.