Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to moj serniczek z wisniami ,po dwoch dniach stania w lodowce juz sie twarog nie kruszyl. Zachecam do zrobienia jest naprawde pyszny!

post-7603-1218040572_thumb.jpg

post-7603-1218040649_thumb.jpg

  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Violu ślicznie wygląda Twój serniczek :razz: Cieszę się, że smakował i dzięki, że wkleiłaś zdjęcia! A powiedz mi jak zrobić tą kruszonkę kokosową, tak jak zwykłą tylko dodać wiórki?

Opublikowano

Już chyba wiem... wiórki, cukier, masło :razz: Tak? Pozdrowienia!

Opublikowano

A Halinkę oczywiście zachęcam gorąco, bo warto! Oby tylko wiśnie można było jeszcze kupić. U nas już ciężko dostać!!!

Opublikowano

Wiolu Twój serniczek również ładnie sie prezentuje ......widzę ,że nic nie opadł .Piekłaś go na blaszce ? Ja od początku mam na niego "oko" ,ale czekam na okazję ,żeby go upiec !!! A co do wiśni to myślę ,że mogą być takie ze słoika lub mrożone . Pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Kinga kruszonke kokosowa zrobilam z masla,c.pudru i wiorkow kokosowych.Proporcje 20dag wiorkow kokosowych,10dag c.pudru,1/4 kostki masla -zagniesc wszystko na kruszonke. Figiel sernik rzeczywiscie nic nie opadl na poczatku troche sie kruszyl ale wstawilam na noc do lodowki i problem zniknal.Pieklam na blaszce 36x25cm z tym,ze robilam z 1kg twarogu wiec odpowiednio zwiekszylam proporcje.Wedlug mnie nie ma znaczenia jakie wisnie bo i tak to bedzie w tym soku zageszczonym maka ziemniaczana.Radze jednak dac nieco wiecej tej maki ziemniaczanej.Szkoda by ciasto sie nie udalo i wisnie razem z sokiem wyplywaly. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :razz:

Opublikowano

Dziękuję Violu, właśnie tak robisz tą kruszonkę jak myślałam. Ja też wstawiałam na noc do lodówki ten sernik. Ale z racji tego, że piekłam wieczorem, spróbowaliśmy jeszcze ciepłego... a następnego dnia zimny z lodówki. Co ciekawe - wszystkim przypadł do gustu bardziej na ciepło i połowa była zjedzona już niecałe dwie godziny po upieczeniu :razz: A co do kruszonki.. to moja Teściowa piekła dziś szarlotkę i zabrakło jej mąki więc do kruszonki dała... kaszę mannę!! :razz: to dopiero pomysłowość :razz: A w smaku całkiem fajne 8) Wszystkich jeszcze raz zachęcam do upieczenia tego ciasta... czy to ze świeżymi wiśniami czy mrożonymi. A może ktoś się skusi i spróbuje dodać inne owoce :P

  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kingo i Violu piękne serniki upiekliście. Przeczytałam wszystkie komentarze i bardzo miło mi jest że autorka przepisu zachęciła mnie do upieczenia go, a Viola wszystkie osoby. Sernik ten upiekę na przyszłą niedzielę. Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Halinko cieszę się, że chcesz upiec ten serniczek. Proszę, podziel się swoimi uwagami i zdjęciami. Pozdrawiam serdecznie. :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.