wyzel Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Ciasto : 2 opakowania ciasta francuskiego (zwinietego w rulonik ) Upiec dwa placki w temperaturze ok.200°C Krem : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 lyzki maki pszennej 2 lyzki maki kartoflanej 1/2 kostki masla 2 lyzeczki cukru waniliowego Szklanke mleka zagotowac z cukrem i maslem . W drugiej szklance mleka dokladnie (zeby nie bylo grudek) roztrzepac jajka i make .Ugotowac z tego gesty budyn. Jeszcze goracym kremem posmarowac placek i przykryc drugim. Delikatnie przycisnac i posypac cukrem pudrem. Mozna jesc cieply. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.