Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Kwaśnica po żywiecku 75 dag kiszonej kapusty, 2 l wody, 8 dag cebuli, 1/2 dag suszonych grzybów, 80 dag schabu z kością, 25 dag włoszczyzny, 1 ząbek czosnku, sól i pieprz. Mięso wraz z włoszczyzną, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Oddzielić od kości. . Osobno ugotować kapustę z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Oddzielnie ugotować grzyby i pokroić w paski. Wyporcjowany schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem otrzymanym z gotowania schabu z włoszczysną.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Podawać z ziemniakami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.