Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Łosoś po szlachecku 80 dag łososia patroszonego, 5 dag masła, 250 ml śmietany, 8 dag szyjek rakowych (opcjonalnie), 2 jaja ugotowane na twardo, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Łososia przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, zdjąć skórę z łuską, pokrajać ukośnie na porcje, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. Następnie dodać masło i śmietanę upiec. Pod koniec pieczenia dodać szyjki rakowe, posiekaną natkę pietruszki oraz pokrajane w cząstki jaja, doprawić do smaku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.