Krystyna68 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Ugotować na twardo jaja, obrać. Każde jajko przeciąć wzdłuż na połowę. Usunąć żółtka a w jego miejsce nałożyć farsz. Szynkowy farsz: szynkę drobniutko pokroić, wymieszać z żółtkiem i majonezem i przyprawić. Pomidorowy farsz: Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, usunąć dokładnie miąższ, drobno posiekać, połączyć z żółtkami i majonezem Cytuj
mac51 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Zrobiłem farsz pomidorowy, ale jeszcze dodałem korniszonki, trochę cebulki i oliwek. ;) Ja lubię takie bardziej "na ostro" Pycha :) Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Ajajaj....śliczne te jaja i pewnie smaczne, A podane w tej "formie" są cudowne. Cytuj
Kaliope Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja też zrobiłam te jajeczka, mój farsz wyglądał tak: szynka, żółtka, majonez, żółty ser, ogórek kiszony, ząbek czosnku, łyżeczka chrzanu, sól i pieprz. Mniammm... Cytuj
Gość spilo Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Farsz pieczarkowy: pieczarki pokrojone w paseczki z drobno pokrojoną cebulką zeszklić na niewielkiej ilości oliwy (odlewać wodę), dodać sól, pieprz do smaku, całość wystudzić, zmiksować dodać żółtka i odrobinę majonezu, nakładać w białka. Pyszne, cebulka dodaje smaczku. Cytuj
AnnaK Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Moje jajeczka faszerowane są robione tak: Jajka ugotować na twardo,przekroić wzdłuż,wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sitko.Salami pokroić w drobniutką kosteczkę,ser żółty(twardy) zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Szczypiorek(najlepszy siedmiolatek)pokroić drobno.Doprawić solą i pieprzem,wymieszać z majonezem i nadziewać farszem połówki białek.Po ułożeniu na półmisku jajka posypać startym żółtym serem. Cytuj
campari Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 moja propozycja: jaja ugotowac na twardo, wystudzic, obrac ze skorupek, przekroic na pol, wyjac zoltka, rozgniesc widelcem, dodac chrzan, majonez, wymieszac i nadziewac jajka druga propozycja pieczarki pokroic w kosteczke, to samo z cebula, razem przesmazyc na patelni. jaja ugotowac na twardo, wystudzic, nie obierac, w skorupkach przeciac kazde jajo na pol, delikatnie wydrazyc kazda polowke jajka, tak by nie uszkodzic skorupki, wydrazone jaja drobno posiekac, dodac pieczarki, cebule, lyzke masla, wszystko wymieszac i nakladac w skorupki. tak przygotowane skorupki farszem obtoczyc w bulce tartej i smazyc na patelni na wolnym ogniu na masle. pycha. Cytuj
psyche Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Mój przepis to: - szynka pokrojona w drobną kostkę, - pieczarki posiekane (gotowane), - posiekana natka pietruszki, - pokruszone zółtka, - odrobina majonezu, sól, pieprz. Smacznego! Cytuj
sylwuśka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Ugotowałam jajka.Przekroiłam na pół, wyciągnełam żółtka. W misce: zółtka, puszka tuńczyka, sól i pieprz do smaku, majonez i odrobine musztardy :) (mozna tez dodac curry dla kolorku) Cytuj
Przepis Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ja również faszerowałam jajka tuńczykiem. Jajka z tuńczykiem jajka na twardo tuńczyk w puszcze czerwona cebula majonez pietruszka Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Żółtka pomieszać z tuńczykiem, posiekaną cebulką, natką pietruszki i majonezem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać przybrane świeżą natką pietruszki. Smacznego! Cytuj
Gość zyraf Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Ja do farszu daję oprócz żółtek, kiełbaskę, musztardę, majonez sól i pieprz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.