Krystyna68 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Składniki: 1 kg surowych ziemniaków 20 dkg cebuli 20 dkg wędzonego boczku sól pieprz liście selera szklanka wody 2 łyżki przyprawy do zup w płynie 2 łyżki oleju. Wykonanie: Surowe ziemniaki obrać, cebulę pokroić w plasterki cienkie. Boczek pokroić w cienkie słupki. Do naczynia wlać lej wsypać czwartą cześć boczku. Układać warstwami ziemniaki i cebulę. Posypać boczkiem, oprószyć solą i popieprzyć. Zalać wodą z dodatkiem przyprawy do zup. Przykryć i dusić nie mieszając, aż ziemniaki będą miękkie. Pod garnkiem krążek. Przed podaniem obsypać zielenina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.