Krystyna68 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Składniki: 3 torebki ryżu 1 pierś kurczaka 1/2 kg pieczarek olej przyprawy do kurczaka pieprz Wegeta żółty ser Wykonanie: Ryż ugotować, pierś pokroić w kostkę i zrumienić na patelni, pieczatki udusić, ser potrzeć w paski wszystko wymieszać razem i zapiec w piekarniku. Cytuj
Christina Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 W powyższym przepisie, najbardziej brakuje mi cebuli, którą powinno udusić się wraz z pieczarkami (ja tak robiłam) - potrawa o wiele bardziej zyska wtedy na smaku i wtedy ser żółty nie będzie konieczny :arrow: - Ponadto wszystko będzie można przyrządzić na patelni (bez konieczności zapiekania)... - Zyskujemy na czasie, mamy mniej naczyń do zmywania i zajadamy pyszne i mniej kaloryczne danie :arrow: Jeśli nie martwimy się kaloriami, możemy posypać wszystko tartym serem na samym końcu - tuż przed zdjęciem patelni z kuchenki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.