Krystyna68 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Składniki: 2 piersi 2 udka 2 skrzydła od kurczaka 3 l wody. Wykonanie: Mięso gotować do miękkości. Ugotowane mięso pokroić na drobne części. Galaretę rozpuścić w 2 l rosołu i 8 łyżek octu. Wlać to wszystko do pojemników. Ja używam kubeczków po jogurtach i serkach. Cytuj
Christina Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Do galarety warto dodać - do dekoracji i dla smaku - warzywka i jaja na twardo... mniammmm :arrow: Cytuj
basga Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Galaretę rozpuścić? Bardzo lubię galarety ale jeszcze nie dodawałam octu bezpośrednio do wywaru tylko skrapiałam przed podaniem.A z octem to się zsiądzie? Cytuj
figiel Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Basiu ,ja zawsze dodaje ocet do wywaru i nic sie nie dzieje ,galaretka się ładnie zsiada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.