AnnaK Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Troszkę pracochłonne, ale może być daniem na obiad jak i na kolację 1 paczka krakersów 1/2 kg mięsa mielonego 3 cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto 30 dkg sera żółtego starkowanego 25 dkg pieczarek pokroić w plasterki i podsmażyć sól,pieprz,oregano Mięso usmażyć na rumiano,dodać cebulę,sól,pieprz i oregano-wymieszać.Prostokątną foremkę wysmarować tłuszczem i układać warstwami : 1. krakersy (pojedyncza warstwa) 2. 1/2 mięsa 3. 1/3 sera 4. krakersy 5. pieczarki 6. 1/3 sera 7. krakersy 8. 1/2 mięsa 9. 1/3 sera Wstawić do gorącego piekarnika i piec w 180st 20-30 min. Cytuj
ala291 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Aniu...intyrgujący przepis:) pierwszy raz,spotykam się z tym,że mięso mielone jest na krakersach:))! Powiedz prosze, jakie jest to mięso i krakersy, po zapieczeniu?? pozdrawiam :razz: Cytuj
AnnaK Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Mięso smakowo jest zbliżone do mielonych.Krakersy są lekko chrupiące.Raz wyszły mi miękkie,ale chyba dlatego,że wstawiłam do zimnego pieca. Cytuj
kim Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Nazywam to "krakersowa lasagne" i zaręczam, że jest pyszne, bo od jakiegos juz czasu gosci na moim stole i wszyscy są zachwyceni. POLECAM! Cytuj
ajaj Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Poprosze o jakas fotografie Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Ja robiłam kiedyś krakersową lazanie i wyglądała ona tak: Cytuj
ajaj Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Dziekuje za fotke, wyglada dosyc ciekawie i smakowicie Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Jak wygląda - tak smakuje :) Polecam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi